• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Fesleğenli tavuk

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28 Mayıs 2010
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 parça tavuk göğüs fileto
1 orta boy soğan
4 adet domates
1 çorba kaşığı kapari
1 demet fesleğen
Tuz, karabiber

Hem taze hem de kurutularak kullanılan fesleğenin yemeklerde kullanımı oldukça yaygın. Pişirilerek ya da çiğ olarak yenilen yemeklerde sıklıkla kullanılır ancak kendisi de yemeğin içine girip yemekle bir pişirildiğinde tadını çabuk yitirdiği için genellikle yemeklere piştikten sonra ya da pişmeden birkaç dakika önce katılır. Naneyle kekik karışımı bir tadı olan bu özel baharat, Türk yemeklerinde, Akdeniz ülkelerinde, Güney Asya ülkelerinin ve özellikle de Tayland'ın yemeklerinde sıklıkla kullanılır. Hem yemeklerde hem de salatalarda kullanılan fesleğen, farklı tatta bir makarna yemek isteyenlerin de tercihi olabilir. Bu değişik lezzeti siz de demek isterseniz işte size fesleğenli tavuk tarifi: Tavuk filetoları yıkayıp kağıt havluyla kurulayın. Orta boy bir tavada zeytinyağını kızdırın. Tavukları tuz ve karabibere bulayıp kızgın yağda her iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartın. Kağıt bir havluyla fazla yağlarını alın ve bir kenarda bekletin. Soğanı kıyın, tavukları kızarttığınız yağın içerisinde soteleyin. Domatesleri küp küp doğrayıp soğanlara ilave edin. Kaparileri ekleyin. Tüm karışımı, domatesler iyice suyunu verene kadar yaklaşık 10 dakika orta ateşte pişirin. İnce kıyılmış fesleğeni ilave edin. Tavuk filetoları tavaya tekrar koyun ve sosta iyice karışmalarını sağlayın. Yaklaşık iki dakika daha pişirdikten sonra ateşten alıp sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Yoğurtlu mantar salatası

500 gr. taze mantar
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
1 adet haşlanmış havuç
1 tutam maydanoz
2 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
Yarım limon
1 adet közlenmiş kırmızı biber
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber

Taze mantarları yıkadıktan sonra dörde bölün. Bir tavanın içerisine 2 çorba kaşığı sıvı yağ koyup tavanızı yüksek ateşe getirip, mantarları tavanın içine alın. Ara sıra karıştırırken, üç dakika sonra, kararmaması için üzerine limon sıkın. Mantarlar suyunu çekinceye kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Bir kase içerisinde susuz yerinden yoğurdu, mayonezi ve dövülmüş sarımsağı katıp, tuz koyup karıştırın. Üzerine haşlanmış ve doğranmış küp küp havucu, közlenmiş biberi, kızarttığımız mantarı da katıp karıştırın. Son olarak toz kırmızı biber ve karabiber ilave edip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.