• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Nar ekşili bulgur pilavı

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03 Şubat 2012
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
6 adet kuru soğan
5 adet yeşil biber
5 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
4 su bardağı tavuk suyu
1 kahve fincanı nar ekşisi
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
3 adet haşlanmış tavuk budu

Nar ekşili bulgur pilavı için ilk olarak tavukları haşlayalım. Sonra suyunu ayırıp, tavukları ufak parçalara ayıralım. Diğer yanda geniş bir tencereye tereyağını ve zeytinyağını koyalım. Yağ eridiğinde çok ince olarak yemeklik doğranmış soğanlarla yine ince halkalar halinde dilimlediğimiz yeşil biberleri kavurmaya başlayalım. Soğanlar sararmaya başladığında rendelenmiş domateslerle beraber biber salçasını da tencereye ilave edip birkaç dakika daha kavuralım. Ardından pilavın suyunu koyalım. Su kaynamaya başladığında yıkanmış, süzülmüş bulgur, nar ekşisi ile kimyon, tuz ve karabiberi de tencereye ekleyelim. Bu arada bir kenarda bekleyen minik parçalara ayrılmış tavukları da katalım ve birkaç kez karıştırıp, pişmeye bırakalım. Pilav, suyunu çekmeye başladığında altını kısıp 5 dakika daha pişirelim ve ateşten alalım. Bu süreçte tencerenin kapağı açılmamalı ve en az 15- 20 dakika demlenmeli. Bu sürenin sonunda kapağını açıp, bir tahta kaşıkla çok hafif, pilavı karıştıralım. Soğan ve kırmızı pulbiber eşliğinde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Ispanaklı tart

Yarım kg sapları ayıklanmış ıspanak
12 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber

Bir kaba 10 çorba kaşığı un, 4 çorba kaşığı margarin, yumurta ve yoğurdu aktarıp yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Bu arada tavaya 1 çorba kaşığı tereyağını aktarıp kızdırın. İçine kalan 2 çorba kaşığı unu ekleyip 2 dakika kavurun. Ardından üzerine sütü, tuzu ve karabiberi ilave edip muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Başka bir tencerede bir kaşık tereyağı ile doğranmış soğanı 2-3 dakika kavurun. Üzerine ince kıyılmış ıspanakları ekleyip bıraktığı suyu çekene dek pişirin. Dinlenmiş hamuru, yağlanmış tart kalıbına aktarıp yayın. Üzerine ıspanaklı muhallebiyi döşeyip rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 180 derece fırında 20 dakika süreyle pişirdikten sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.