• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Kıymalı bohça böreği

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01 Haziran 2012
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı toz maya
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı Orkide sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
Üzerine:
150 g eritilmiş zeytinyağlı margarin
Harcı için:
200 g kıyma
3 adet patates
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz ve karabiber

Kıymalı bohça böreği için bir kaba, 1 su bardağı ılık su ile toz mayayı koyup, maya eriyene kadar elimizle karıştıralım. Daha sonra üzerine yoğurt, sıvı yağ ve tuz ilave edip karıştırmaya devam edelim ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru, mayalanması için üzerini örterek yaklaşık yarım saat boyunca bekletelim. Bir kaba soğanları rendeleyelim, tuz ve karabiber ilave edip karıştıralım. Rendelenmiş çiğ patates ve kıymayı da ilave ederek hepsini birden iyice karıştıralım. Elimizi sıvı yağa batırarak, mayalanmış hamurdan ceviz kadar parçalar kopartalım. Hamur parçalarını tezgahın üstünde elimizle 10 santim çapında açıp içine bir tatlı kaşığı kadar, hazırladığımız harçtan koyduktan sonra bohça gibi yuvarlayarak kapatalım. Eritilmiş margarini hamurların üzerine gezdirelim. Hamurlar iyice mayalanması için 20 dakika kadar daha bekletelim. Dilerseniz üzerine yumurta sarısı, çörekotu ve susam da serpebilirsiniz. Hazırladığımız börekleri 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Tırtıl kurabiye


125 gram tereyağı
1 çay bardağı Orkide sıvı yağ
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-4 su bardağı un
Süslemek için:
Marmelat
File fıstık
Bitter çikolata
Süt

Oda ısısındaki tereyağı ve pudra şekerini mikserle krema gibi olana kadar çırpın. Yumurtaları da tek tek çırparak yedirin. Sıvı yağı ekleyip 3 buçuk su bardağı unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte kabın içine eleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilavesiyle hamuru yoğurun. Bir parça hamur alıp tırtıl kurabiye kalıbından parmağınızla uzun şeritler sıkarak hafif yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. 170 dereceli fırında hafif kızarana kadar pişirin. Kurabiyeler ılındıktan sonra tepsiden alıp düz kısmına marmelat sürerek diğerini yapıştırın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Kağıttan yapacağınız ufak bir külaha doldurup şekiller çizin ve file antepfıstığı serpiştirin. Arzuya göre yapışık ikili kurabiyenin ucunu önce çikolataya sonra Hindistan cevizine de bulayabilirsiniz. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.