• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
CANAN DÜZDOL

Kremalı somon

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02 Haziran 2012
4 dilim somon balığı
1 demet taze kekik
3 çorba kaşığı limon suyu
6 çorba kaşığı zeytinyağı
500 g soğan
1-2 çorba kaşığı margarin
3 yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Toz şeker
150 gram yoğurt

Kremalı somon balığı için öncelikle bıÜüalığı temizleyelim. Kekiğin birkaç dalını süs için ayıralım, geri kalanını ise kıyalım. Bunların yarısını limon suyu ve 3 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştıralım. Balığın üzerine bu sostan döküp 30 dakika sosu çekmesi için bir kenarda bekletelim. Soğanı soyup ince ince doğrayalım ve bir tencerede kızgın yağda sote edin. 15 dakika bu şekilde pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alalım. Yumurta sarısı ve kekiği ilave edip tuz ve karabiberle tatlandıralım. Fırını 225 dereceye ayarlayıp önceden ısıtalım. Balığı tuz ve karabiber ile tatlandırıp kalan yağda her tarafını kızartalım. Ardından balıkları bir fırın tepsisine alıp soğanlı kremayı üzerine dökelim. 225 dereceye ayarlı fırında 10 dakika kadar pişirelim. Balığı salata eşliğinde servis tabağına alalım. Afiyet olsun.

Boşnak tatlısı

3 adet yumurta sarısı
1 paket margarin
1 tutam tuz
Alabildiğince un
1 paket kabartma tozu
Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
Hindistancevizi
Antepfıstığı
İçine:
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı hindistancevizi
Şerbet için:
3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu

Boşnak tatlısı için yumurta sarıları ile eriterek soğuttuğunuz margarini bir kaba alıp bir tutam tuz ilave edin. Elenmiş unu ve 1 paket kabartma tozunu azar azar ilave edip karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın ve avuç içinde yuvarlayarak şekil verin. Şekil verdikten sonra hamuru hafif yassılaştırın. Ceviz, tarçın ve hindistancevizini bir kasede karıştırın. Bu karışımdan, yassılaştırdığınız hamurun içine bir miktar koyun ve kenarlarını bükerek kapatın. Ters çevirerek çok az yağ sürülmüş tepsiye dizin ve üzerine 1 yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirin. Bu arada şerbet için suyu ve şekeri kaynatın. Ateşten almadan 1 dakika önce çeyrek limon suyunu ilave edin ve ılınmasını sağlayın. Fırından çıkardığınız tatlıları ılıtın ve ılık şerbeti üzerine dökün. Tatlıları servis tabağına alın, üzerine hindistancevizi ve antepfıstığı serperek servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.