1 adet soğan
1 diş sarmısak
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
150 gram taze kaşar peyniri
Tuz, karabiber
500 gram dondurulmuş midye
2 dal taze soğan
Fırında midye için öncelik kuru soğanı doğrayalım ve sarmısağı ezelim. İkisini birlikte tavaya koyduğumuz yağda pembeleştirelim. Dondurulmuş midyeleri, çözülmeye başlamadan soğanlarla karıştıralım ve hepsini birlikte bir süre sote edelim. Öte yandan yarım su bardağı su, un, yumurta, tuz ve karabiberi karıştıralım. Kaşar peynirini rendeleyelim ve üçte ikisini karışıma ekleyelim. Hazırlamış olduğumuz bu sosu, midyelerle de karıştıralım ve ısıya dayanıklı bir kaba boşaltalım. Kalan peyniri de üzerine koyup 250 derecede, ısıtılmış fırının orta sırasında yaklaşık 15 dakika pişirelim. Piştikten sonra taze soğanın yeşil kısımlarını ince ince kıyalım ve midyelerin üzerine serpelim. Arzu ettiğimiz yeşilliklerle süsledikten sonra midyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Sucuklu kaşarlı poğaça
125 gram Orkide margarin
1 paket kuru maya
1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İç harcı için:
100 gram kaşar peyniri
50 gram sucuk
Sucuklu kaşarlı poğaça için ilk olarak bir kaba, yumuşamış margarini alıp biraz karıştırın ve üzerine yumurtanın akını dökün. Daha sonra unu ekleyip harmanlayın. Ayrı bir kasede mayayı, ılık suyu ve ılık sütü karıştırıp eritin. Sonra karıştırma kabına döküp, tuzunu, şekerini koyup, aldığı kadar unu ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. İyice yoğurduktan sonra hamuru 10 dakika nemli bir bezle örterek dinlendirin. Dinlenen hamurdan yumurtadan biraz daha küçük bezeler koparıp avucunuzda çay tabağı büyüklüğünde açın. İçine rendelenmiş kaşar peyniri ve minik doğranmış sucukları koyup, iki ucunu birleştirin ve parmak uçlarıyla bastırıp yapışmasını sağlayın. Ardından yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizip üzerine ayırdığınız yumurtanın sarısına çok az sıvı yağ döküp karıştırdıktan sonra fırça yardımı ile poğaçaların üzerine sürün. İsterseniz üzerine susam ve çörek otu da serpebilirsiniz. Ilık ortamda 10 dakika beklettikten sonra 180 derecelik fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
