• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bir kitap bir hayvanı kurtarabilir mi? HAKAN URGANCI

Bir kitap bir hayvanı kurtarabilir mi?

hakan.urganci@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.02.2018, 00:00

Bir iki sene kadar önce, Kıbrıs Şehitleri caddesinde, yaralı bir köpeğin çevresinde toplanmış insanlar dikkatimi çekti. Acıyla inleyen zavallı hayvan neredeyse kimseyi yanına yaklaştırmıyordu ve bir bacağı kanlar içindeydi. Herkes bakıyor ve bir fikir öne sürüyor, ancak pek az kişi köpeğe dokunmaya cesaret ediyordu.
Bu sırada iki gönüllü arasında bir tartışma başladı. İkisinin de hayvanın nasıl taşınacağı üzerine parlak bir fikri vardı ve yine ikisi de birbirinin fikrini saçma buluyordu. Biri 'Ben bu işi biliyorum, sen kimsin ki?' Derken, beriki ' Ben veterinerim, asıl sen kimsin?' diye bağırıyor, onların bağırışlarına, gelişigüzel taşınmak istenen zavallı köpeğin iniltisi karışıyordu.

İSİMSİZ KAHRAMAN

Bu arada sessiz sedasız ama kararlı bir şekilde genç bir adam geldi. Son derece şık bir delikanlıydı.
Onlar tartışadursun, köpeği bir hamlede kucakladığı gibi dörtlüleri yanık bekleyen son model lüks spor aracının bagajına yükledi. Sonra da köpek kanıyla arabasını kirletti mi hesabı yapmadan basıp gitti.
Hepimiz bu isimsiz kahramanın arkasından bakakaldık. Aklımızda, elbette, yabancı ülkelerdeki hayvan sağlığı hizmetleri geldi.
Bizde uygulanabilir miydi?
Ancak bir yandan da baktığımızda, zaman zaman insana dahi hizmette sıkıntı yaşanabiliyordu.
Hayvanlar için kurduğumuz hayaller, sadece bir fanteziden mi ibaretti?

AMBULANS DESTEĞİ

Evet, evren bu soruma hızlı bir yanıt verdi. Kitap sever olduğum için, böyle bir müjdeyi biraz daha çabuk aldım. Sola Yayınları'ndan sevgili Umut Kısa ve Meltem Hilal Akgün öncülüğünde yeni bir kitap satış sitesi kuruldu. Kitapkoala.com'a benim gibi üye olup kitap alışverişinizi buradan yaptığınızda, yaralı hayvan dostlarımız için ambulans dahil sağlık hizmeti sağlanmasına destek oluyorsunuz.
Biliyorum, kitap sevenler aynı zamanda hayvanları da seven ince ruhlu insanlar... Ve onlar benim dostlarım. Siz de üye olun, bu inovatif iyilik hareketinin bir parçası olun.

AŞKIM SEN Mİ YAPTIN?

Uzun süreli ilişkilerin ve evliliklerin en sevilmeyen yanlarından biri de artık neredeyse gizli saklınızın kalmamasıdır. İlk başta yanlışlıkla kaçırılan gaz, zamanla ilişkinin oda parfümüne dönüşebilir. Şimdi sakın bunu yapmayın dememi bekliyorsunuz ama malesef sizi yanıltmak zorundayım. Exeter Üniversitesi'nin araştırmasına göre, yellenmeden doğan koku, sağlığımız için iyiymiş. Vallahi! Bu kokuyu çıkaran hidrojen sülfidi koklamak, kanser, felç ve kalp krizine, hatta artrit ve bunamaya karşı bile koruyucu etkide bulunuyormuş. Bundan sonra ' Şunu yapma Allahaşkına!' diyeceğinize, teşekkür etmeliymişiz.
Bence o bilimadamları gelsin, bol bol teşekkür ederiz, hem de anladıkları dilden...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA