• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Şimdi Ayvalık’ta olmak vardı HÜROL DAĞDELEN

Şimdi Ayvalık’ta olmak vardı

hurol.dagdelen@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.11.2016, 00:00

Ayvalık, Batı Anadolu'nun en çekici sahil kentlerinden biri... Çağdaş yüzü olan bir Avrupalı.. Bereketli topraklarıyla bir zeytin cenneti...
Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, zeytin ve zeytinyağı, bizim için vazgeçilmezdir.
Sofralarımızın en önemli gıdası olan bu Ege mucizesi, son yıllarda üzerinde dolaşan şanssızlıklara karşın, özellikle Ayvalık'ın toplumsal bilinciyle ayakta kalıyor, örnek oluyor.
Ayvalık Ticaret Odası'nın gayretleri buna en çarpıcı örnek... Oda'nın, Ayvalık Belediyesi ile işbirliği yaptığı "Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Günleri" bu çabanın en önemli ayağı...
Bu özel girişimin bu yıl 12'ncisi düzenleniyor.
Bu yüzden kent, bugünden başlayıp 3 gün hareketli bir zaman dilimini yaşayacak. Paneller, yarışmalar, kent ve lezzet turları ile konserlerle bezenen şenlik, bir anlamda "zeytinin bayramı" olarak da adlandırılabilir.

Olaya bir de şu açıdan bakmak lazım:
Artık gelenekselleşen Hasat Günleri'nin önemli hedefleri var. Birincisi, Ayvalık zeytin ve zeytinyağının dünyaca ünlü kalitesine dikkat çekmek.
İkincisi "bir doğa, tarih, mimari ve lezzet kenti" olarak kendine özgü güzellikler barındıran Ayvalık'ta, turizm canlılığını daha geniş bir zamanına dilimine yaymak.
Üçüncüsü ise zeytin ağacı dikimini geniş kitlelere yaymak.. Son yıllarda devletin de desteğiyle bu olayın hız kazandığı bir gerçek...

Ayvalık Ticaret Odası Başkanı İbrahim Kantarcı şöyle diyor:

"Sektördeki tedarikçi, üretici ve tüketiciyi bir araya getirerek katma değeri yüksek bir organizasyona dönüşen Hasat Günleri sayesinde, üreticilerimiz, işletmelerimiz, markaları yaratan işadamları, her yıl bizimle olan medya mensupları ve elbette bu şenlikleri hazırlama ve sürdürme yolunda bizi yüreklendiren Ayvalıklı hemşerilerimizin katkılarıyla, zeytinimizi, zeytinyağımızı ve bir yeryüzü cenneti olan Ayvalık'ımızı yukarılara taşımaya devam edeceğiz."

Ve hasat günlerinin mimarı olan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in sözleri ise şöyle:

"Türkiye'de 150 milyon üzerinde meyve veren zeytin ağacı var. Bunların sadece 2 milyonu Ayvalık'ta. Ancak zeytinyağı dendiğinde akla Ayvalık geliyor. Üstelik hasat günlerimiz artık uluslararası bir nitelik kazandı. Katılım giderek artıyor, etkinlikler her geçen yıl çeşitleniyor ve renkleniyor.
Bu çabaları için Ayvalık Ticaret Odası yönetimine ve çalışanlarına özellikle teşekkür ediyorum."

Son söz: Yaşadıkları kentin ekonomik ve toplumsal gelişimi için el ele veren bu iki güzide kurumun meyvesi olan "Ayvalık Zeytin Hasat Günleri" gelecek nesillere bir ışıktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA