• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KUTLU DAYIOĞLU

Hayvanlar yaşamımıza artı katar

kutlu.dayioglu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.04.2016, 00:00
Evinizde bir hayvan olması her açıdan iyi bir şeydir. Sabah kalktığınızda hiç uyumamış gibi neşeyle sizi karşılayacak bir köpekle yürüyüşe çıkmak, mırıl mırıl keyifle size sürtünen sabırsız bir kedinin mamasını vermek için acele etmek, sabahın ilk ışıkları ile şakımaya başlayan bir kanaryanın sesi ile uyanmak, bunlar başka hiçbir keyifle karşılaştırılmayacak güzelliklerdir.
Yurt dışında birçok ülkede yürüyüş gerektiren rahatsızlıkları olan veya depresif kişilere reçeteye en son madde olarak "köpek gezdirme" yazılmaktadır.
Türkiye'de de içine kapanık, asosyal, depresyona girmiş kişiler için köpekle birlikte uzun yürüyüşlere çıkmak inanılmaz motive edici ve iyileştirici etkileri olan bir seçenektir.
Özellikle gençler ve çocuklar boş vakitlerini eve hatta odasına kapanıp televizyon veya bilgisayarda oyun oynayarak geçirmek yerine bir köpeğin sorumluluğunu aldıklarında o problemli ve uzlaşmaz hallerinden kurtulup, gerçek hayata dönebilirler. Ya da yaşlılar yurdunda köpeklerle bir araya getirilen yaşlı insanların hem psikolojik hem de sağlık açısından daha iyiye doğru gittikleri gözlemlenmiştir.
Ayrıca zihinsel özürlü çocukların rehabilitasyonunda ve topluma kazandırılmasında hayvanların sağladığı yararlar yadsınamaz ölçüdedir. Her insanın hayvanlarla yaşaması keyifli bir şeydir.

Hamster'ınız firar ederse

Evinizde kafesinde veya akvaryumda beslediğiniz hamster'ınız bir gün yemek vermek için yanına gittiğinizde ikametgahında bulunamayabilir. Şaka bir yana hamster'ın evde kaçması hem o hayvancık için hem de sizin için tehlikeli durumlara neden olabilir. En başta bu hayvanlar ciddi kemiricilerdir. Evinizde kablolardan, ev eşyalarınıza, yiyecek paketlerinize kadar birçok şeyi kemirmeye başlayabilirler. Hamster'ınız kaçtığında acil olarak kafesli tahta kapanlardan bir veya birkaç tane satın almalısınız. Bu arada en iyi kapan yemi bir dilim salatalıktır.

Kedi Mektupları

Evinde erkek kedi besleyenler bilirler. Özellikle çiftleşme zamanları olan ocak, şubat aylarında kedilerin davranışlarında ciddi değişiklikler olur. Garip bir sesle miyavlamaya başlarlar, saldırganlaşabilirler ve en kötüsü de kötü kokulu idrarlarını her yere yapmaya başlarlar. İşte bu dönemde misafirlerinizin ve sizin çanta, bavul vb eşyalarınıza özellikle dikkat etmeniz gerekir. Çünkü dışarıya çıkamayan kediniz bu eşyalara idrar fışkırtıp koku bırakarak fenomen dediğimiz salgıları ile haber yollamaya çalışacaktır. Bu ben yetişkin bir erkeğim ve çiftleşmeye hazırım ve buradayım mesajıdır.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA