• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KUTLU DAYIOĞLU

Kedi yolculuğu hiç sevmez

kutlu.dayioglu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.08.2016, 00:00
Köpeklerin çoğu sahipleri ile bir yere gitmekten çok hoşlanırken kediler yolculuğa çıkmaktan nefret ederler.
Yolculuğu seven bir kedi tarihte görülmemiştir. Öncelikle bu gerçeği kabullenip sonra kedimizin ve bizim yolculuk sırasında daha az rahatsızlık çekmemiz için neler yapabiliriz onlara bakalım. Kedi için taşıma kutusuna koyulmak demek yolculuk demektir.
Bu ilk gerginliği geçirmek için taşıma kutusunu sadece yolculuğa çıkarken değil her zaman ağzı açık olarak ortalıkta onun sevdiği yerlerde bulundurun.
Kutunun içine kedi nanesi (Catnip) koyabilirsiniz. Kedinizle özellikle uzun yolculuklarınıza çok sıcak saatlerde çıkmayın.
Yola çıkacaksa 5 saatten daha yakın bir süre içinde yemek vermeyin.
Taşıma kutusunun içine bolca ince şeritler şeklinde kırpılmış gazete koyarsanız yolculuk sırasında stresten tuvaletini yaptığında her tarafı batmaz ve kolayca altını yeni gazete kırpıkları ile değiştirebilirsiniz.
Arabada pencereden esen rüzgar ve klima cereyanını da direk almamalıdır.

İNSANA AŞIK BİR HAYVAN

Bir sokak köpeği düşünün; bir köşede annesi bin bir zorlukla doğurur, büyütür, 1.5- 2 aylıktan itibaren gerçekten tam bir öksüzdür.
Annesi ve kardeşleri ile bir bağlantısı kalmaz. Sokaklarda hayat mücadelesi başlar. Sokak köpeği hüzünlü bakar.
Hüzünlü bakmasının nedeni açlıktan değildir. Bir sahibi olmadığı için öyle bakar. Çünkü köpekler insanlara aşık, inanlara bağımlı, insansız yaşayamayan tek canlıdır. Bir canlı daha düşünün insanla ilişkisi açısından köpeğe benzeyen? Kedi mi? At mı? Muhabbet kuşu mu? Hayır, köpek hariç tüm hayvanlar insan dostluğu olmasa da yaşar.
Yada bir insanla dost olamadığı için mutsuz olmaz. Ama bir köpek bir sahibi olana kadar yapayalnızdır. Sokakta rastladığınız zaman, başını okşadığınız veya azıcık önüne duraksadığınız bir köpek yavrusunun hemen peşinize düşmesi bundandır işte. Belki de gerçekten açtır ama sizin peşinize aç olduğu için değil, onu sevecek, başını okşayacak, onunla konuşacak, bahçesinde veya evinde yatıp koruyacağı bir sahip arayışıdır.

GUİNEAPİGLER ÇOK KOLAY DOSTLUK KURAR

İnsanla çok kolay dostluk kuran ve çok çabuk alışan Guinea pigleri kendinize alıştırmak için size birkaç basit tavsiyede bulunacağım. Öncelikle guinea piginizin karnı açken sevdiği maydanoz, elma, havuç gibi yiyecekleri elinizden yedirebilirsiniz. Bu hareket sizin ona yaklaşmanız ile besin arasında bir bağlantı kurmasına neden olacaktır. Kafesi içindeki guinea pigi çok yavaş ve acele etmeden tutmalısınız. Tutarken hemen her zaman göğüs bölgesinden, koltuk altından kavrayarak tutmalısınız.
Tabi fazla sıkmadan ama elinizden de düşürmeden dikkatli kavramalısınız.
Elinize aldığınız guinea pigi TV izlerken göğsünüzün üzerine koyarsanız ve kulakların çevresini okşarsanız size alışması yolunda büyük mesafe alabilirsiniz. Guinea piginizin bulunduğu odada ışığı aniden açmak, ani ve yüksek ses çıkarmak çok fazla paniklemelerine ve alışmasında kat ettiğiniz aşamada gerilemeye neden olabilir.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA