• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Güle Güle Tuna FETHİ YURTTAŞ

Güle Güle Tuna

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.05.2018, 00:00

Geldiği gün şaşırmıştık. Öyle ya 14 yıl sonra Süper Lige çıkan Göztepe'ye ne verecekti? Yeterince deneyimli değildi. Üstelik Spor Toto 1.Lig'den gelen oyuncuları da birer ikişer elemiş, sürekli transfer yapılmıştı, yeni oyuncuların çoğu da yaşlıydı. Avusturya kampı sonrası transfer edilen oyuncularla biraz daha güven gelmiş, ama gene de ne olacak sorusu gündemden inmemişti. Lig başlarken hala transfer yapılıyordu. Gelenlerin bir kısmı ilk maça yetişmedi. Herkeste endişe vardı. Üstelik ilk iki iç saha maçı seyircisiz oynanacaktı. Fikstür bakılınca zor görünüyordu. Başkan Mehmet Sepil'in açıklamasına göre ilk iki yıl düşmemek yeterli hedefti. Derken iyi sonuçlar alınmaya başladı Göztepe'de. Yıllar sonra ilk kez dört maç üst üste kazanıldı. Arada İstanbul takımlarına kaybeden Göztepe, ilk yarı sonunda yeniden yükselişe geçti. İkinci kez dört maç üst üste kazanıldı ve otuz puanla ilk yarı sonunda altıncı sırada bitirildi.
Böylece Göztepe camiası Tamer Tuna'yı sevmeye başladı. O da Göztepe'ye ısınmış görünüyordu.

BAŞARILI TESCİLLİ

İkinci yarı iyi başlamadı. Jahovic gitmiş, kolay gol atılamaz olmuştu. Derken Demba Ba devreye girdi. Ama kısa süre sonra beklenmedik bir şey oldu. Beşiktaş maçı öncesi Ba ile ilgili haberler huzuru kaçırdı.
Tüm olanlara karşın Göztepe önemli bir sıkıntı yaşamadan ilk yarı sonunda olduğu gibi ligi 6. bitirdi. Bu büyük bir başarıydı.
Bu başarıda Tamer Tuna'nın payı vardı şüphesiz. Ancak Ba krizini gereği kadar iyi yönetememişti. Bu arada önüne uzatılan kontratı da yenilemedi. Yıl sonu görüşmeyi tercih etti. Bu arada fısıltılara göre başka takımla görüştüğü duyuldu. Başkan Sepil üzüntüsünü "önceliği Göztepe olanlarla çalışmak isterim" diyerek belirtti. Tuna geldiği takıma sık sık duyduğu saygıyı ifade ederken;7/24 Göztepe düşünen taraftarları yatıştıramadı. Ama ligin sonu gene de başarılı geldi. Buna bağlı olarak Tuna'nın birinci adam olarak ilk yılında başarılı olduğu tescil edilmiş oldu. Biz de bu nedenle emeğine sağlık deyip kendisine teşekkür ediyoruz. Sağol Tamer Tuna. Seni hep saygı ile hatırlayacağız. Güle güle. Umarım senin de açıkladığın gibi İstanbul tarafında olmanın bedelini de sen anlamışsındır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA