• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Helal olsun taraftara ve Mehmet’lere GÜRKAN ERTAÇ

Helal olsun taraftara ve Mehmet’lere

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.01.2019, 00:00

Günlerden Pazartesi....İş günü...F.Bahçe tarihinin en kötü sezonunu yaşıyor. Ligde düşme potasında, üstelik birkaç gün önce kupada Birinci Lig takımı Ümraniye'ye de elenmiş. Buna rağmen takımını rezalet pozisyondan çıkarmaya andiçmiş 25 bin sarı-lacivert sevdalısı Kadıköy'e koşmuş. Maçtan önce bir dev pankart futbolculara utanç tablosu olmalı. Üzerinde, "O forma kutsaldır, söyledik size. Rezil ettiniz bizi cümle aleme.
İhanet ettiniz sizler Lefter'e. Çubuklu'yu çıkarın çıplak oynayın"yazıyor. Bu ne sevgi ah, bu ne ıstırap. Sadece futbolculara mı tepki.
Perde arkasında suçluyu da biliyor taraftar, o'na da bir pankart:"Go home Comolli..." Ne kadar haklılar da. Başkan Ali Koç koruyor o'nu galiba, "Aynı gemideyiz, batarsak beraber batarız" dercesine. Malatya karşısında 3 yıldır gol atamayan Mehmet Ekici'nin golleriyle coşan ve ilk 45 dakikada 73'e 27 gibi süper bir oyun üstünlüğü sağlayan F.Bahçe iki kez öne geçti ama koruyamadı, yıllardır Rus Milli Takımına oynadığı halde yan toplara nasıl sıçranacağını öğrenemeyen kabiliyet düşmanı Neustadter'in armağanı iki golle devreyi 2-2'e kapattı.

SOLDADO ATSA İŞ BİTECEK

Golcü diye tanıdığımız İspanyol Soldado 33'te bomboş gidip kaleciyle burun buruna geldiği pozisyonda gol atsa durum 3-1 olacak, belki de Malatyaspor teslim bayrağını çekecekti. Tam kırılma noktasıydı maçın. İkinci yarıda F.Bahçe 69'a 31 oyun oyun üstünlüğüyle Malatya'yı ezdi ama gol fakiri takım kazanmak için büyük çile çekti..
Hakem Ali Palabıyık, Mehmet Ekici'nin, Chebake'nin açıkça faulüne rağmen VAR'a da baktığı halde penaltıyı veremedi ama birkaç dakika sonra Dirar'ın düşürülmesine penaltıyı bastı. Ama neye yarar; Ekici öyle kötü bir penaltı attı ki Farnolli rahat kurtardı.
F.Bahçe galibiyet golü için umutsuzca çırpınırken oyuncu değerlendirme ve değiştirmekte inanılmaz hatalar yapan Ersun Yanal, Valbuena gibi bir yıldızı 84.dakikada oyuna almayı akıl etti. Ve o Valbuena nefis bir ortayla Sadık'ı pozisyona soktu. Sadık'ın kaleciden dönen topunu Mehmet Topal ağlara bırakarak 13 maçta 1 galibiyet alabilen takımına ikinci galibiyeti armağan ederek sevinçten havalara uçurdu. Yeni transfer Sadık da 90+7'de topu boş kaleden çıkartarak F.Bahçe'yi kurtardı. Bu galibiyet F.Bahçe'yi tehlikeli pozisyondan çıkma yolunda dopinglendirecek ve üst sıralara tırmanma yolunda önemli moral olacak.
Bu galibiyet Mehmet'lere, Sadık'a, İsla'ya ve müthiş destek veren F.Bahçe sevdalılarına armağan olsun

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA