• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Derbi Kralı’nın başkaldırışı GÜRKAN ERTAÇ

Derbi Kralı’nın başkaldırışı

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.02.2019, 00:00
Dünyada hiçbir takıma nasip değil, ilk yarıda 3-0 yenik duruma düştükten sonra başkaldırış, isyan ve durumu 3-3'e taşıyıp deplasmanda puan kazanmak. Ama Fener bu. Derbi Maçların Kralı, Vodafone Park'ta 3-0'lık hezimet ifade eden skoru birbirinden nefis gollerle altın puana taşıdı, kurtuluş ışıgı da yaktı. Hem Beşiktaş'ı çelmeledi, hem de gaf üstüne gaf yapan hocası Ersun Yanal'a da ders verdi. Deneme yanılma metoduyla her hafta başka 11'i sahaya süren Yanal, derbiye inanılmaz bir kadroyla çıktı. Stresli ortamda iş yapacak, randıman verecek Valbuena, Jailson, Ayew gibi tecrübelileri kesmiş, her zaman orta sahada dinamizminden yararlandığı Eljif Elmas'ı da kızağa çekmişti. Ki bu 4 adam, şöyle veya böyle Fener'i ayakta tutan, sürükleyen isimlerdi.

RAKİBE DE YANAL'A DA DERS
Beşiktaş maça çok istekli ve derbiye hazırlanmış bir havada girerken, F.Bahçe'de büyük telaş vardı, dersine iyi çalışmadığı da hemen belli oldu. Fener'in "Tukaka" dediği eski evladı Gökhan Gönül nefis bir golle cezayı kesti. Aynı Gökhan bir de penaltı yarattı. Burak 2-0 yaptı. Aynı Burak, kendisiyle yarışta geri kalan Skrtel'in hatasıyla takımını devre arası soyunma odasına 3-0 gibi inanılmaz bir skorla taşıdı. İkinci yarıda zorunla değişikliğe giden ve Valbuena ile Ayew'i alan Yanal, bu oyuncuların girmesiyle maçın nasıl döndüğünü de eminim de görmüş ve hatasını anlamıştır. Dirar'ın sağbeke geçmesi ve Valbuena ile birlikte sağ kantta harikalar yaratmasıyla sarı-lacivertliler şahlandı, takımın en iyilerinden Zajcs'ın nefis golü, ardından Sadık'ın mükemmel kafa şutuyla 2. golle maça ortak oldu. Hasan Ali füzesiyle sahalarımızda ender görülen müthiş golüyle 3-3'ü yakaladı. Böyle bir derbide hezimet başarıya çeviren veibiyeti kaçıran F.Bahçe büyüklüğünü gösterdi. Bu moralle düşmez. Yeter ki Yanal hata yapmasın, gölge etmesin.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA