• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Geleceğin ‘Kara Kartal’ı SELAHATTİN ERTAŞ

Geleceğin ‘Kara Kartal’ı

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.04.2018, 00:00

Vodafone ve Beşiktaş ortaklığındaki dünyanın ilk dijital scouting projesi "Geleceğin Kara Kartalı" yavaş yavaş boy göstermeye başladı. Beşiktaşlı çocukların yanısıra, diğer taraftarların yetenekli çocuklarına da aslında Beşiktaş kapısı bir video ile aralanabiliyor.
An itibariyle 2 bin 500'ü aşkın video yüklenmiş, 3 milyondan fazla kişi izlemiş!
Bu sayı muhteşem rakamlara yükselecektir. Bir dakikalık video yükleyip yeteneğini gösterebilen 8-13 yaşlar, yazın Beşiktaş 'ın Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenecek 4 günlük kampa ve ardından Vodafone Park'taki bir günlük final etkinliğine katılmaya hak kazanacak. Finaldeki seçmelerle en az 3 çocuk Beşiktaş'ın altyapısına girme fırsatı yakalayacak. Yetenekli çocuklara eşit fırsat kapısı...

MAÇ YAŞI

Hafta arası Volkan Demirel ligde 500. maçına çıktı. Meslektaşı eski Real Madrid'li, şimdi Porto'nun kalesini koruyan İker Casillas da 1000. maçına çıktı. Ne var bunda demeyin.İki futbolcunun yaşları aynı ama, oynadığı maç sayısı bakımından tur bindirmiş Casillas. Durum Türk futbolunun halini de göstermekte.
İspanya milli ve kulüpler bazında ne kadar Avrupa, Dünya turnuvalarına katılıp oynuyorsa, futbolcuları da bizimkilerden kat be kat fazla maç tecrübesine erişiyor. Böyle olunca kırk yılda bir jenerasyon yakalayıp günübirlik zaferlere sevinmekle yetinmeye devam edeceğiz. Oyuncularımızın maç sayıları az, başarısı az, sistem yok, altyapıya yatırımda sadece A.Ordu ile övünebiliyoruz. Sonuç;
Yabancılar döviz, menajerler bol para kazansın!

KADIN FUTBOLU

Türkiye Kadın Futbol Kulüpleri Derneği'ne Erdem Göktürk yine başkan seçildi. Dünyada ciddi rakamlarla sponsor bulabilen kadın futbolu ülkemizde hala emekleme dönemi geçiriyor.
Erdem Göktürk, çok ciddi çalışmalar yapacağını belirterek köşem için şu mesajları verdi: Acil çözüm gerektiren konu başlıklarımız şu:
1- Federasyon tarafından kadın futbolu ayrı bir departman halinde yapılandırılmalıdır.
2- Avrupa'dakine benzer pazarlama kampanyasıyla sponsorlar yolu ile fon girişi özendirilmelidir. Kadınlar futbolundaki takımlar da İDDAA'da yerini almalıdır.
3- Üst düzey yabancı oyuncuların ligimize fazla sayıda gelebilmeleri sağlanmalıdır.
4- Teşvik sistemleriyle aktif çalışan kadın antrenörler ve başarılı altyapı programları artırılmalıdır.
5- Lig esasları hazırlanırken kulüplerden görüş alınmalı, lig programlaması esnasında okul sporları ile uyum sağlanmalıdır. Kadın futbolunun sorunlarının çözümünde yapıcı tutum sergileyeceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA