• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu ‘Adamlar’ çok iyi ÇAĞRI ZORER

Bu ‘Adamlar’ çok iyi

cagri.zorer@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.09.2018, 00:00

2012 yılında 'Halimden Konan Anlar' adıyla internette ünlenen bir grup, kısa sürede benim de içinde bulunduğum müzikseverlerin dikkatini çekmişti. Bir süre sonra anladık ki, isim değişikliğine giderek bugün konserlerine bilet bulmakta zorlandığımız 'Adamlar' olmuşlar.

2 YILDA 2 ALBÜM

Vokalist Tolga Akdoğan'ın önderliğinde Eylül 2014'te 'Eski Dostum Tankla Gelmiş' albümünü çıkaran grup, büyük bir hayran kitlesine kavuşacağını belli ediyordu. İlk albümün ardından elektrik gitarda Gürhan Öğütücü'nün yerine gelen Emre Malikler'in, 2016 Kasım'da çıkan 'Rüyalarda Buruşmuşuz' albümüne büyük ölçüde katkısı olduğunu söylemeliyim.
Her iki albümde de Tolga Akdoğan'ın söz ve besteleri yer alsa da Emre Malikler'in hem gitarda hem de işin mixing tarafında etkisini hissedebiliyorsunuz.

SÜRPRİZ 'HİKAYE'

Bir zamanlar internet aleminde çok küçük bir kitlenin takip ettiği bu yetenekli 'adamlar', 6 yılın sonunda müzikseverlerin favori gruplarından biri olmayı başardı.
İki albümde de rock'n roll, blues ve hip-hop türlerini harmanlayarak hayata dair her şeye dokunan Adamlar, geçtiğimiz haftalarda 'Hikaye' adında bir single ile güzel bir sürpriz yaptı.
Hikaye, ilk albümdeki içimizi kıpırdatan müzik ile ikinci albümdeki derin ve yoğun sözlerin birleşimi gibi.
Parçanın trafiğinin çok hızlı değişmesi ilk dinlemelerde rahatsız etmiyor değil.
Oyun havasından keyifli gitar riff'lerine ilginç geçişler var. Ama bazı şarkılar ya da albümler demlendikçe değerini buluyor. Bence bu da onlardan biri.
Tolga Akdoğan her zamanki gibi ironik sözlere ve kelime oyunlarına başvurmuş, iyi de etmiş.
"Kameraya gülümseyin en güzel açınızdan, kime ne acınızdan" sözleriyle popüler kültüre tokat atan Akdoğan, bazı gerçekleri de yüzümüze vuruyor.

KEŞFETMELİ

Aranızda Adamlar'ı henüz dinlememiş ya da Tolga Akdoğan'a kulak vermeyi erteleyenleriniz varsa, hemen kulaklıklarınızı takıp Kapısı Kapalı, Koca Yaşlı Şişko Dünya ve Acının İlacı sıralamasıyla grubu keşfetmeye başlayabilirsiniz.
Kulaklıklarınızı takmanızı özellikle öneriyorum, çünkü bu küçük aletler, her enstrümanın tadını ayrı ayrı almanızı ve hayatın gürültüsünden biraz olsun uzaklaşıp kendinizi müziğin kollarına bırakmanızı sağlıyor.

ALICE IN CHAINS YENİDEN DOĞDU

Seattle'ın havasından mı, suyundan mı bilinmez ama bu memleketin uzun yıllardır müzik dünyasına şahane rock grupları kazandırdığı su götürmez bir gerçek.
Temelleri 1987'de atılan Amerikalı rock grubu Alice in Chains de tahmin edebileceğiniz gibi Seattle çıkışlı.​

GRUNGE RUHU

2002 yılında yüksek dozda uyuşturucudan hayatını kaybeden vokalist Layne Staley'in ardından, yoluna eski popülerliğinden uzak bir şekilde devam eden Alice in Chains, geçtiğimiz hafta yeni albümü 'Rainier Fog'u nihayet piyasaya sürdü. Sevilen grup, yeni albümünde grunge ruhu ile metal kültürü arasında dengeli bir bağ kurmuş. Kayıtlar için, 90'ların başında ayrıldıkları Seattle'a geri dönen AiC, bu albümle bir nevi küllerinden doğmak istiyor.

RAINIER DAĞI

Jerry Cantrell ve William Duvall'in inanılmaz vokalleri bu albümde de dinleyenleri mest edecek kadar başarılı. İsmini, Washington'da yer alan Rainier Dağı'ndan alan albüm, grubun geçtiğimiz aylarda çıkardıkları ve sludge metal özellikleri taşıyan 'The One You Know' teklisiyle açılış yapıyor.
10 parçadan oluşan 'Rainier Fog'un dikkat çeken şarkılarından 'So Far Under' doom metal tadında karamsar bir hava çiziyor. Hard rock ihtiyacınızı karşılayacak 'Never Fade' ise sözleri ve solosuyla albümün sevilen parçalarından biri olacağına eminim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA