• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
‘İnsansız tankın ötesine geçebiliriz’ ERHAN GÜLENÇ

‘İnsansız tankın ötesine geçebiliriz’

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.02.2018, 00:00

Türkiye'nin son dönemde terörle mücadelede ve Afrin harekatındaki başarısında İHA ve SİHA'ların büyük payı var. ABD, bize İHA ve SİHA satmayınca Türkiye bu araçları kendisi üretmeyi başardı. Şimdi de bunun meyvelerini topluyor. Her ne kadar CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Milletvekili Sezgin Tanrıkulu gibi bazıları bu araçlardan rahatsız olsalar da teröristler artık kaçacak yer arıyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri, şimdi de insansız kara araçlarını etkin olarak kullanmaya başlayacak.
TSK envanterine girecek ilk insansız kara aracını ise, İzmirli Katmerciler firmasının ürettiği bildirildi. Uzaktan Kumandalı Atış Platformu (UKAP) olarak ortaya çıkan insansız kara aracının ilk olarak Afrin'de sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı'nda kullanılacağı kaydedildi.
Türkiye şimdi kendisine insansız kara araçları üretimi kapsamında önümüzdeki süreçte insansız tank üretmeyi hedef olarak belirledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin bu yeni hedefini geçtiğimiz günlerde ilan etti.
Geçmişte adeta bir müstemleke haline getirilen ülkemizde Batı karşısında aşağılık kompleksine kapılan bazı tipler, Türkiye'nin böyle bir tank üretemeyeceğini söylemeye başladı. Bu kompleksli tipler, benzer bir tantanayı İHA ve SİHA'lar için de yapmıştı ama Türk mühendisi bunları üretmeyi başardı.
Mühendislerimiz insansız tank üretmeyi de başaracak, bundan kimsenin şüphesi olmaması lazım.

TÜRK MÜHENDİSİ ÜSTÜN

TSK envanterine girecek ilk insansız kara aracını üreten Katmerciler firmasının İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci ile bu konuyu görüştüm.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın insansız tank hedefiyle ilgili yaptığı açıklamayla bir vizyon ve misyon ortaya koyduğunu vurgulayan Katmerciler, "Türk mühendislerinin dünyadakilerden hiç eksik kalır bir yanı yok. Hatta artıları var. Biz de bu özgüvenle hareket ediyoruz. Türkiye'de insansız tankın da ötesinde işler de yapılabilir. Bu vizyonda olmamız gerekiyor, bugüne bakmamak ileriye bakmak gerekiyor. O yüzden Cumhurbaşkanımızın çizdiği hedef çok önemli" ifadelerini kullandı.
Kendilerinin geliştirdiği aracın da bu işin başlangıcı olarak nitelendirilebileceğini kaydeden Katmerci, "Bundan sonra da hem varyasyonları daha büyüklerini, meskun mahalde kullanılacak daha küçük versiyonlarını da inşallah gerçekleştireceğiz.
Cumhurbaşkanımızın da çizdiği istikamet doğrultusunda ülkemizin ihtiyacı olan ne varsa yapmakla mükellefiz. Önemli olan burada insan hayatı, askerimizin, polisimizin, vatandaşımızın hayatı.
Dünyada da bu tür hem otonom sistemlere hem de insansız araçlara doğru bir eğilim var. Biz de bu furyayı başında yakalamış olacağız" diye konuştu.
Türkiye'nin insansız tank ürettiğinde bu hedefi küçümseyenler, o duygularını kaybettikleri için utanmayacaklar biliyoruz, ancak biz bir kez daha ülkemizle gurur duyacağız...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA