• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
‘Cumhurbaşkanı olmasa FETÖ mücadelesi yürümez’ ERHAN GÜLENÇ

‘Cumhurbaşkanı olmasa FETÖ mücadelesi yürümez’

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.02.2018, 00:00

Türkiye, bir yandan Afrin'de PKK'ya darbe vururken diğer yandan içeride de FETÖ ve diğer terör örgütleriyle mücalesini sürdürüyor. Askeri savcı olarak görev yaptığı dönemde Türk Silahlı Kuvvetleri içinde FETÖ hakkında ilk soruşturmaları açan ve bu nedenle FETÖ kumpasıyla hapis yatan Emekli Albay Ahmet Zeki Üçok ile Afrin Harekatı'nı ve FETÖ'yle mücadelenin seyrini konuştuk.
Üçok'a göre FETÖ'cü 172 general ve amiral ordudan temizlenmeseydi bu harekatı yaptırmamak için ellerinden geleni yaparlardı. "Bu general ve amiraller FETÖ'nün ve dolayısıyla Amerika'nın sesiydi ve onun kontrolündeydi" diyen Üçok, "Amerika, Afrin Harekatı'na başından beri karşı. O yüzden 172 general ve amiral bu operasyon için direnirdi. Komuta kademesini operasyonun yapılmaması gerektiğine ikna etmek için ellerinden geleni yaparlardı" dedi.
"Buna rağmen operasyon yapılsaydı bile FETÖ'nün kontrolündeki subaylar, özellikle pilotlar gidip sivilleri bombalarlardı" ifadesini kullanan Üçok, "Bu da bizim harekatımıza dünya kamuoyunda olumsuz tepki oluşmasına neden olurdu" diye konuştu.
Afrin'de öldürülen terörist sayısının 2 bini geçtiğine dikkat çeken Üçok, şunları söyledi: "Geçmişte hiç böyle rakamlar duymadık. Eskiden FETÖ'cü pilotlar terörle mücadele diye dağı taşı bombalıyorlardı.
Zaten FETÖ'cüler ve PKK'nın kontrol kanalı aynı. Eğer temizlenmeselerdi Afrin'de de PKK'ya yardım ederlerdi.
Fetullahçılar temizlendikçe milli ordu ortaya çıktı." Üçok'a Afrin Harekatı nedeniyle FETÖ'yle mücadelenin 2. planda kaldığı yönünde bir algı oluşup oluşmadığını sordum. Üçok, "Zaten ben hiçbir zaman FETÖ'yle topyekün mücadele yapıldığına inanmadım. FETÖ'yle mücadele eden başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana gibi şehirlerdeki bir avuç savcı, bunlarla beraber kahramanca çalışan polislerimiz var. Bir de ordu içinde kurulmuş birimler... Toplasanız Cumhurbaşkanı ile beraber FETÖ'yle bu şekilde mücadele eden 1000 kişi çıkmaz. O yüzden, zaten bunlar mücadele ediyordu, şimdi de bunlar mücadele ediyor. Etmeyenler yine etmiyor. Yani şu an 2. planda kalması gibi bir şey yok" dedi.

"SAĞLIĞINA DUACIYIZ"

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gördüğü, anlattığı FETÖ'yle maalesef kamu kurum ver kuruluşlarındaki insanların gördüğü FETÖ farklı" diyen Üçok, şöyle devam etti: "Kamu kuruluşlarındakilerin neden farklı? Onlar düne kadar bu kişilerle mesai arkadaşıydı, geliniydi damadıydı. Böyle bir durumda bu mücadele ne kadar etkili olabilirse oldu. Bence Cumhurbaşkanı Erdoğan olmasa bu mücadele hemen hemen hiç olmaz diye düşünüyorum.
Kısa sürede hapisteki FETÖ'cüler çıkar, kaçanlar da döner. Bu yüzden Cumhurbaşkanımızın sağlığına duacıyız." FETÖ'yle mücadelede Cumhurbaşkanı Erdoğan ve savcılarımıza omuz vermek Türk vatandaşı olarak hepimizin görevi. Yoksa, Üçok'un dediği gibi bu hain ve sinsi örgüt ilk fırsatta dirilmeye çalışır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA