• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu oyunu CHP’ye anlat Başkan! ERHAN GÜLENÇ

Bu oyunu CHP’ye anlat Başkan!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.02.2018, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu kenti yönetim şekli nedeniyle sık sık eleştiriyoruz. Ancak, Kocaoğlu'nun Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na verdiği destek konusunda hakkını vermek zorundayız. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye Afrin'e girmesin" derken, birçok CHP'li milletvekili Türk askerinin cephede çatıştığı PKK/PYD/YPG'ye terör örgütü bile diyemezken Kocaoğlu, başından bu yana net bir tavır aldı. Siyasetin her zaman yapılacağını, ancak günün siyaset yapma günü olmadığını dile getiren Kocaoğlu, "Bu mücadele ülkemizin bölünmemesi, toprak bütünlüğünün sağlanması mücadelesidir. Bugün Irak'ta ve Suriye'de oynanan, oynanmaya çalışılan oyunu görüyoruz. Bu oyun bizim ülkemize gelecek. Plan budur.
Burada Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunmak, aynı zamanda Türkiye'nin bölünmemesini, toprak bütünlüğünü savunmak anlamına gelir. Bu yüzden tüm hemşerilerimizin tek vücut olarak harekata destek vermesi gerek" dedi. Umarız Kocaoğlu, bu oyunu Kılıçdaroğlu ve Selin Sayek Böke gibi milletvekillerine de bire bir anlatır ve onlar da bu oyunun birer figüranı haline geldiklerini görür.

"NE AZİZLER GELDİ GEÇTİ"

Afrin Harekatı'na verdiği destek için övdüğümüz Başkan Kocaoğlu'nun parti içindeki işleri ise iyi gitmiyor.
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Kocaoğlu'nun önerdiği isimleri Parti Meclisi'ne almayarak Kocaoğlu'na açık bir mesaj verdi. Diğer yandan CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak için sahaya indi. Sındır, Genel Merkez'e baskı yaparak kendisini Bornova Belediye Başkanlığı'ndan eden Kocaoğlu'na karşı Büyükşehir'de zafer kazanmak istiyor.
Aralarında adeta bir kan davası var. Diğer yandan Kocaoğlu'yla kan davası gibi bir çekişme yaşayan bir diğer isim olan İzmir Milletvekili Tacettin Bayır.
En son bir internet TV kanalına röportaj veren Bayır, daha önce kendisinin il başkanlığından düşmesinde büyük rol oynayan Kocaoğlu için çok konuşulacak sözler sarfetti. Kocaoğlu'nun geçtiğimiz günlerde AK Partili vekilleri kast ederek, 'Böyle üstüme gelmeye devam ederlerse aday olurum' açıklamasını doğru bulmadığını vurgulayan Bayır, "Ben aday olursam hava alırsınız mı diyor?
İzmir'den ne 'Aziz'ler, 'Çakmur'lar, 'Piriştina'lar geldi geçti. Bizler ölümlü insanlarız. Gelip geçeceğiz" diye konuştu. Bayır, "AK Parti'nin yeni oyuncuları devreye sokacağı dönemde bizim eskilerle yola devam etme lüksümüzün olmadığını düşünüyorum. Hiç yıpranmamış isim varken, ara sıra kaza yapan Aziz Bey'le devam edilmesi daha çok yıpratabilir" diye de ekledi. Yerel seçim yaklaştıkça CHP içinde kavga yine eksik olmayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA