• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Özkan’ın adamı Buca’yı karıştırdı ERHAN GÜLENÇ

Özkan’ın adamı Buca’yı karıştırdı

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.07.2019, 00:00

CHP'de yerel seçim sürecinin en tartışmalı ilçelerinden biri olan ve belediye başkan adayı değişikliğine gidilen Buca'da sular bir türlü durulmuyor. Adeta batık durumda olan ve 500 milyon liradan fazla borcu olduğu belirtilen Buca Belediyesi'nde bu borçları ödeyip belediyeyi düze çıkarmanın değil, kimin daha çok güce sahip olacağının kavgası yapılıyor.
Krizin merkezinde seçim öncesinde olduğu gibi yine Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan var.
Başkan Erhan Kılıç'ın, Özkan'ın isteğiyle kendisinin de yakın arkadaşı olan Ali Gündüz'ü 'genel koordinatör' yapması belediyeyi karıştırdı.
Çünkü, ilgili mevzuatta belediyelerde 'koordinatörlük' veya 'genel koordinatörlük' şeklinde bir kadro bulunmuyor.
Başkan Kılıç'ın adeta eş başkan gibi kendisinden sonra 2. adam yaptığı Ali Gündüz'ün bu nedenle kağıt üzerinde hiçbir imza yetkisi yok.

BAKAN VE YÜCEL'İN ADAMLARI

Oysa CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'a yakın Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Kalmaz ve CHP İl Başkanı Deniz Yücel'e yakın Başkan Yardımcısı Barış Özreçber imza yetkisine sahip. İşte bu nedenle Kalmaz ve Özreçber, Ali Gündüz'ün Özkan ve Kılıç tarafından kendi üstlerine getirilmesinden büyük rahatsızlık duyuyor. Krize Bakan ve Yücel'in de müdahil olduğu ifade ediliyor.

BARIŞ TOPLANTISI YAPILACAK

Kalmaz ve Özreçber'in rahatsızlıklarını Başkan Kılıç'a defalarca aktardığı belirtilirken yaşanan güç savaşı giderek kızışıyor. Buca Belediyesi'ndeki kaynaklarımdan aldığım bilgiye göre Başkan Kılıç, bugünlerde bir toplantı yapıp tarafları barıştırmaya çalışacak. Bakalım belediyedeki bu güç savaşı sona erdirilip artık ilçeye nasıl hizmet yapılacağının kavgası verilmeye başlanacak mı?

BÜYÜKŞEHİR'E UYARIMDIR

İzmirliler, 15 Temmuz 2016'daki FETÖ'cü hain darbe girişimine tepkisini önceki akşam Konak Meydanı'nda toplanarak bir kez daha ortaya koydu.
Meydanın yanında yer alan Büyükşehir Belediyesi binasına dev Türk Bayrakları asılıydı. Ancak, Büyükşehir'in önemli bir detayı gözden kaçırdığı görüldü. Çünkü, İzmirliler burada demokrasiye bağlılığını bir kez daha haykırırken meydanda bulunan dev ekranda Büyükşehir'in reklamı yapılıyordu. Oysa bu ekrandan günün anlamına uygun olarak 15 Temmuz destanıyla ilgili bir yayın yapılabilirdi.
Belediye yetkilileri, umarız önümüzdeki 15 Temmuz'da bu detayı atlamaz.

BORSA'DAN AÇIKLAMA

Bu köşede dün anlı şanlı birçok holdingin ve bazı iş dünyası örgütlerinin milletin yaşadığı 15 Temmuz coşkusuna ayak uydurmadığına dikkat çekmiştim. Yazıda bahsettiğim kuruluşlardan biri de İzmir Ticaret Borsası'ydı.
Çünkü, İTB'nin sitesinde yaptığım incelemede 15 Temmuz'la ilgili dikkat çekici hiçbir mesaja rastlamamıştım. Ayrıca İTB'den 15 Temmuz'la ilgili yapılmış resmi bir açıklama da okumamıştım.
İTB Genel Sekreteri Erçin Güdücü dün bir açıklama gönderdi. Güdücü, İTB olarak 15 Temmuz'un 3. yıldönümünde yaptıkları faaliyetleri aktarmış.
İzmir'deki törenlerin ilk adresi olan Hava Şehitliği'nde yerlerini aldıklarını, sosyal medyada paylaşımlar yaptıklarını belirterek, ayrıca tüm oda ve borsaların ortak mutabakatıyla 15 Temmuz'la ilgili yayınlanan açıklamaya resmi sitelerinde yer verdiklerini dile getirmiş. Bu arada İTB Başkanı Işınsu Kestelli'nin 15 Temmuz'la ilgili bir gazeteye açıklama da yaptığını vurgulayarak önceki akşam Konak Meydanı'ndaki törenlerde EBSO ve İZTO ile ortak bir stant açarak kumanya dağıttıklarını vurgulamış. Umarım İTB önümüzdeki 15 Temmuz'larda daha fazla ön plana çıkacak etkinlikler yapar ve birçok kuruluş gibi internet sitesinin ilk açışta görünen bir yerine 15 Temmuz'la ilgili dikkat çeken bir mesaj koyar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA