• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yüzüne gülüyor arkasından kuşatıyor ERHAN GÜLENÇ

Yüzüne gülüyor arkasından kuşatıyor

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.02.2020, 00:00

İzmir'in siyasi patronu olma hayallerini gerçekleştirmek için var gücüyle çalışan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'le Alsancak'taki bir pastanede sohbet ederken görüntülendi.

Özkan, çıkışta yine yüzüne gülücükler kondurarak Soyer'le fotoğraf çektirdi ve aralarında hiçbir gerilim olmadığını söyledi. Hatta ve hatta, "Kent Konseyi bizim işimiz değil: Başkanımızın işi. Başkanımız neyi takdir ederse biz ona katılırız" bile dedi.
Tabii biz de bu söz karşısında, 'Yav he he' dedik...



İZMİR ÇOK İYİ GÖRÜYOR
Allah'a şükür, biz bu kentte yaşıyoruz ve Özkan'ın İzmir'de neler yaptığını ve neler yapmaya çalıştığını tüm CHP'liler gibi çok iyi görüyoruz...
Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu'na karşı adım atamayan Özkan, yüzüne güldüğü Soyer'i adım adım kuşatıyor...
Böylece 2024'te Büyükşehir'i elde etme hedefine doğru ilerliyor...

LİSTEYİ BİLE GÖSTERMEDİLER
Biz dünkü o gülücüğü CHP İl Kongresi'nde de görmüştük. Özkan ve ittifak kurduğu İl Başkanı Deniz Yücel'le birlikte Soyer'in koluna girmiş ve yine yüzlerinde gülücüklerle poz vermişlerdi. Ama, hazırladıkları yönetim kurulu ve kurultay delege listesini CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun zorlamasıyla 'sözde uzlaştıkları' Soyer'e 20.30'a kadar göstermemişlerdi.
Bununla da yetinmeyen Özkan'ın ekibi, medyaya da yansıdığı gibi Tunç Soyer ve ekibine 'pes doğrusu' dedirten müthiş bir operasyon çekmişti.

NALBANTOĞLU'NU SEÇTİRMEDİLER
Delegelere Yücel ve Soyer'in uzlaşı listesi olarak dağıtılan anahtar listenin rengi, tasarımı, harf karakteri ve puntosuyla birebir aynısını hazırlamışlar ama Soyer'in A takımında yer alan Rıfat Nalbantoğlu gibi isimleri kurultay delegeleri listesinden çıkarmışlardı. Böylece, Özkan'ın ekibinin dağıttığı listeyi 'Soyer ve Yücel'in uzlaşı listesi' sanan il delegeleri de oylarını buna göre kullanmışlardı. Neticede de Soyer'in önümüzdeki haftalarda yapılacak CHP Kurultayı'nda Parti Meclisi'ne hatta Merkez Yönetim Kurulu'na taşımayı planladığı Nalbantoğlu, delege seçilememişti.

ÖZKAN'IN EKİBİ SAHADA
Özkan, şimdi de "İzmir Kent Konseyi'nde Soyer neyi takdir ederse biz ona katılırız" diyor ama İzmir'deki ekibinin has isimlerinden CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, 29 Şubat'ta yapılacak konsey seçimleri için eylem bile yapıyor... Gruşçu, İzmir Kent Konseyi Başkanlığı'na aday olan Hamit Mumcu'ya açıktan destek veriyor. Soyer ise, medyaya da yansıdığı gibi Seniye Nazik Işık'ı işaret ediyor.
Ama Özkan, bu bariz gerçeğe rağmen "Ben konsey seçiminin tarihini bile bilmiyorum. Soyer ne derse onu desteklerim" diye beyanat verebiliyor.

Acaba buna CHP İzmir Örgütü'nde kaç kişi inanıyor?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA