• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu karı-koca tarihi eser doktoru ERKİN USMAN

Bu karı-koca tarihi eser doktoru

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.04.2011, 00:00
Tarihi değere sahip önemli binaların restorasyon işlerini yaparken kültürel kimliklerini korumaya da özen gösteren Mahir ve Burcu Kaplan çiftinin yaptığı işler büyük beğeni topluyor.
Kaplan çiftinin birlikte çalışarak bir marka haline getirdikleri Umart Mimarlık, şimdi Çeşme Çarşısı'ndaki Haralambos Kilisesi'ni yeniliyor.
***
Ege Bölgesi'ndeki pek çok kilise ve çarşıyı elden geçirerek baştan yaratan bu karı-koca, 2009 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği "Tarihe Saygı" yarışmasında, özgün işlevselliğin korunduğu restorasyon dalında Torbalı-Abdülhamit Köşkü restorasyonu ile birincilik ödülünü alarak iddiasını ortaya koyuyor.
"Tarihi eser doktorlarından" Mahir Kaplan anlatıyor:
"Restorasyon işlerini yaparken bu bilinç içinde hassasiyet içinde çalışıyor, İzmir'e ve iş yaptığımız illere ayrı bir değer kazandırmanın uğraşını veriyoruz. Kültürel mirasımıza sahip çıkarak, geleceğimizi de şekillendiriyoruz."
Sorduk: "Mahir Kaplan'ın Aya Vuokolos Kilisesi Restorasyon çalışmalarında Proje koordinatörü olarak görev aldığını biliyoruz, diğer seçkin çalışmalarınız neler?"
Cevap;"Şu an üzerinde çalıştığımız Garanti Bankası İzmir şubesi, Çeşme Haralambos Kilisesi ,Menemen Agios Konstantinos Kilisesi, Selçuk Bizans su kemerleri, Muğla Arasta Çarşısı ve Torbalı Verem Savaş dispanserinin restorasyon çalışmalarında da iddialıyız. "

hayattan
Melih Yalman'ı da kalbimize gömdük
Türk Basını, temel taşlarından birini daha yitirdi, Melih Yalman'ı kaybettik.
Melih Yalman gazeteciliğe 1977 yılında YENİ ASIR'da başladı, önce Reklam Koordinatörü, sonra da İdare Müdürü ve Genel Müdürlük yaptı. 7 yıl boyunca gazetemize değerli hizmetler veren Yalman özellikle çalışanlarla kurduğu iyi ilişkiler ve anlayışla sevildi, sayıldı.
* * *
1984 yılında Hürriyet Gazetesi Ankara İdari Temsilciliğine atanan Yalman, bu gazetenin Antalya Temsilciliğini de yaptı. Son olarak da Mazhar Zorlu Holding'in Koordinatörü olarak çalıştı. Yalman, İzmir'de medyanın yanısıra iş ve spor aleminin de değerli bir simasıydı. Koyu Karşıyaka taraftarıydı, Kaf-Kaf'ların gönül dostuydu. Yeşil-kırmızılı takımın yenildiği zaman kulakları kızarır, üzüntüsünü dile getirirdi.
***
Mükemmel yetişmesini sağladığı oğlu Bülent Yalman uzun yıllardır Mavişehir İnternational Sport'un Genel Müdürlüğünü yapıyor. Bülent Yalman da işyerindeki prensipleri, anlayış ve davranış olarak babasına benziyor. Melih Yalman'la uzun yıllar birlikteliğimiz oldu. Onu hiçbir zaman unutmayacağız, sevgi ve saygıyla anacağız. YENİ ASIR çalışanları ve dostları olarak ailesine taziyetlerimizi sunuyoruz.

fıkra
Ötekiler nerede?

Küçük afacan annesine yaklaşarak eteğinden çekti.
"Anneciğim, benim öteki kardeşlerim nerede?"
"Hangi kardeşlerin oğlum. Sen bir tanesin..."
"Ben de öyle biliyordum ama, ama babam hep,'Annen seni doğururken, ben de dokuz doğurmuştum..." diyor da..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA