• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
’Altın Kızlar’ın buluşması ERKİN USMAN

'Altın Kızlar'ın buluşması

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.05.2011, 00:00
İzmir Kız Lisesi'nin 1961 yılı mezunları yarım asır sonra tekrar aynı gün bir araya gelerek ikinci bir mezuniyet heyecanını doyasıya yaşadılar.
Türkiye'nin en başarılı eğitim öğretim kurumlarından İzmir Kız Lisesi'nde 25 Mayıs 2011 günü düzenlenen törende tam 50 yıl önce bu liseden mezun olan 70 kişiye onur diplomaları verildi. 1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün isteği ile açılan ve Ulu Önder'in her İzmir'e gelişinde mutlaka ziyaret ettiği İzmir Kız Lisesi, aralarında doktorlar, mühendisler, avukatlar bulunan eski mezunlarına bu anlamlı gün dolayısıyla tekrar mezuniyet cüppesi ve kep giydirdi. Törenin sonunda keplerin havaya atılış anındaki renklilik görülmeye değerdi.
* * *
Lisenin tiyatro salonunda düzenlenen törende 50 yıl önce çekilmiş siyah beyaz fotoğraflarla bir gösteri sunuldu. Bu fotoğraflarda lisedeki bir tiyatro temsilinde bıyık takarak erkek bir doktoru canlandıran Sabriye Saltuk liseden mezun olduktan sonra derece ile Ankara Tıp Fakültesi'ne girip başarılı bir doktor oldu. Mezunlar adına bir konuşma yapan Sabriye Sabuncu Saltuk, Soma'da çok çocuklu bir Bulgaristan göçmeni ailenin fırında çalışan kız çocuğu iken, nasıl derslerinde başarılı olup İzmir Kız Lisesi'nde parasız yatılı öğrenci olmaya hak kazandığını, babasının verdiği desteği ve nasıl bugünlere ulaştığını duygulu bir anlatımla paylaştı.
* * *
Pek çok eski anının paylaşıldığı törende o dönem mezunlarından emekli üniversite öğretim görevlisi Ayzer Gevgili bir apartman dairesini İzmir Kız Lisesi Vakfı'nın kuruluşuna destek olmak amacı ile bağışladı. İzmir Kız Lisesi'nden 1978 yılında mezun olan ve bu lisenin 6 yıldır müdürlük görevini yürüten kimya öğretmeni Pervin Töre yaptığı konuşmada, "Bir marka olan İzmir Kız Lisesi'nin mezunu olarak insanlığı aydınlatmak bilinciyle çıktığınız bu yolculukta kendinizi yenileyip zenginleştirdiğiniz gibi okulunuzu ve ülkenizi en iyi şekilde temsil ettiğiniz için sizlerle gurur duyuyoruz" dedi.

fıkra
Edebiyatçının oğlu

Necip Fazıl oğlu Mehmet'i kırmaz ve ödevini yapar. Bu sınavdan "orta" not alan Mehmet, üzüntülü bir şekilde babasına sitem eder.
"Baba bu nasıl iş? Herkes seni edebiyatçı biliyor. Senin yaptığın ödevimden zar zor orta aldım."
Üstadın tebessümü duduklarına yayıldı ve konuştu:
"Üzülmü evlat. Şarlo da kendisine benzeyenler yarışmasında sonuncu olmuştu."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA