• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yeni siyaset senaryoları! ERKİN USMAN

Yeni siyaset senaryoları!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.08.2013, 00:00
Bir şey kalmadı, 8 ay sonra Türkiye yeni bir süreci yaşayacak. Siyaset yeniden şekillenecek, partiler de.
Galiba yerel seçimler toplumdaki değişim sinyallerinin de en somut test edileceği arena olacak. Değişim mesajını alanların kazanacağı kesin! Peki ya direnenler? Ya da ayak diretenler? Yok oluşlar ve yeniden doğuşlar da 2014 Mart'ından sonra.
Değişim dedik ya, siyasi kulislerde bu değişimle ilgili farklı senaryolar gündeme getiriliyor. Bunlardan en çok konuşulanı Ak Parti'nin ve CHP'nin 3 büyük ildeki senaryoları. Denilen o ki; AK Parti Mart 2014 seçimlerinde İstanbul'a başarılı Ulaştırma Habercilik Bakanı Binali Yıldırım'ı, Ankara'ya Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ı, İzmir'e de AB'den sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış ya da İzmir milletvekilleri İlknur Denizli veya Rıfat Sait'i getirecek.

Neden olmasın?
CHP içinde farklı değerlendirmeler var. İstanbul için Mustafa Sarıgül favori aday. Zorlayanlar Gürsel Tekin ile Celal Doğan. Ya Sırrı Süreyya Önder? Sürpriz olur mu? Ankara için de CHP, sınırı bir eski MHP'li Başkan Mansur Yavaş ile zorlayacak. Olur mu olur! Gürsel Tekin'in Ankara'da değerlendirilmesi de söz konusu. Diğer isimler de heyecan verici: Ankara'nın başarılı kadın milletvekili Aylin Nazlıaka ile İnönü'nün torunu CHP milletvekili Gülsün Bilgehan. İzmir'e gelince... Değişim ve gençleşmenin sembolü, son gezi olaylarındaki duruşu ile de puan toplayan Dr. Hakan Tartan. Konak'ın dinamik ve vizyon sahibi Başkanı. Devlet adamı birikimini başarılı bir Başkanlık süreci ile tamamlayan 'anketlerin halktaki sürpriz ismi'... İsimler tanıdık, seçim yakın, kulağa hoş geliyor değil mi? Değişim tabi...

hayattan
Bilmediğiniz yerden araç kiralamayın!

Sigorta Uzmanı ve Ekonomist Adnan Öztekin, bayram ve yaz tatili kapsamında araç kiralamak isteyen vatandaşların aceleci davranmaları ve araç kiralarken çok dikkatli olması gerektiğini söyledi.
Öztekin, özellikle yaz aylarında korsan otomobil kiralama konusunda birçok şirketin ortaya çıktığını ve bunların gazetelere ilan vererek vatandaşları mağdur etme olaylarının artığına dikkati çekiyor ve ekliyor:
"Her yaz farklı bir isim ve farklı bir kandırmaca ile ortaya çıkan bu şirketler tarafından birçok vatandaşımız mağdur edilmektedir. Vatandaşlarımızdan mağdur durumuna düşmemesi için araç kiralarken bu tarz şirketlere itimat etmemesi istiyoruz. Otomobil kiralaması yapılacak firmanın Tokkder (Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği) üyesi olmasına dikkat edilerek kiralama ilişkin yapılacak sözleşme mutlaka iyi okunmalı ve sözleşmeyle birlikte boş senet varsa eğer imzalanmamalıdır."
***
Ve, Öztekin'den öneriler:
* Araç kiralamayı ilk kez yapacaksanız acele etmeyin ve iyi bir araştırma yapın.
* Kiralayacağınız aracın 3 yaşını geçmemiş olmasına dikkat edin.
* Size sunulan sözleşmeyi dikkatle okuyunuz. Başka firmalar tarafından sunulan sözleşmeleri ile karşılaştırma yapın. Kafanızdaki soru işaretleri firma tarafından giderilmemesi durumunda kiralama yapmayınız.
* Arabanın bakımı ile ilgili tüm belgeleri isteyip kontrol ediniz. Firmadan güveni sözle değil mutlaka yazılı belge ile sunmasını talep edin.
* Kiralamak istediğiniz otomobile ait firmanın kurumsal olmasına, sabit bir adres ve telefonu ile sürekli hizmet vermesine ve yol yardım hattına sahip olmasına özen gösteriniz.

küpe
Gençlikte günler kısa, yıllar uzun, yaşlılıkta ise yıllar kısa günler uzundur.
Panin

günün fıkrası

Ben içerim

Adam kilisenin rahibine gidip karısının elinde zehir dolu bir bardakla etrafında dönüp durduğunu ve kendisini zehirlemek istediğini söylemiş:
"Nasıl olur?" diye şaşırmış rahip.
"Ben onunla konuşurum."
Ertesi gün ise adamı çağırmış:
"Tam dört saat görüştüm eşinizle..." demiş.
Adam:
"Bana ne tavsiye edersiniz?" diye sormuş.
"Valla. Onu yakından tanıma fırsatı buldum" diye cevap vermiş rahip, alnını parmaklarıyla çaresizce sıvazlayarak:
"Ben sizin yerinizde olsam, o zehri tereddütsüz hemen içerdim."

laflama
* Şimdi bir dandik roman yazsam... 50-60 yıl sonra dizisini yapan çıkar mı acaba ? En azından, telifiyle torunlarım köşe olur!
* Ozon deliği de şu cebimizdeki delik gibi mübarek. Hiç kapanmıyor.
* Durmadan nezle olup duruyorum. GRİBAN'ım!
* Ne kadar sallarsan salla.... Züğürtlüğünün farkına varır, zengine varır DAMLA!
* Bana ''Nasılsın?'' diye soranlara, ''İç güveysinden halliceyim'' diyorum... Kestirmeden '' İçler acısıyım'' diyemiyorum da hani !
* Facebook'un kullanıcılarından para alması gerektiğini söyleyenler var... O zaman ülkemizde facebook profillerinin yüzde 90'ı kaçak olur.
* Bu ülkede kendini DEMOKRAT sanıyor. Ama hiç kusura bakmasınlar, çoğumuz aslında DEMODE-KIRAT!
* Sevgili Atatürk'ün sözünü bir kez daha yanlış anladık. ''Yurtta sulh cihanda sulh '' dedi. Biz ne anladık ? '' Yurtta kulp cihanda kulp"
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA