• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İnanç turizminde gözde kent: Selçuk ERKİN USMAN

İnanç turizminde gözde kent: Selçuk

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.08.2015, 00:00
Tarihin en gözde yerleşim yerlerinden biri olan Selçuk'a bağlı Şirince Mahallesi'nde tarih yeniden canlanıyor. Yerli ve yabancı misafirlerin en uğrak yeri olan Şirince St. John Kilisesi İzmir Valiliği ve Selçuk Belediyesi'nin katkılarıyla restore ediliyor. İzmir Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı ve Selçuk Belediyesi desteği ile yürütülen restorasyon çalışmasında yapılan tarihi araştırma kapsamında St. John Kilisesi'nin, oluşturulan projesine uygun halde yapılması planlanıyor.
***
Kilise içerisindeki Hz. İsa'nın tasvirleri koruma altına alınarak mikro enjeksiyon yapılıp daha fazla zarar görmeden korunması sağlanıyor. Daha önce restorasyonu yarım bırakılan Şirince St. John Kilisesi'nin kubbesi özgün malzeme ve teknik çalışmayla restorasyon projesine uygun halinde tamamlanırken iç restorasyon çalışması ise hızla devam ediyor. Restorasyon çalışmasında önemli olanın mevcut yapıyı korumak olduğuna dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, sağlamlaştırma çalışmasının yapıldığı kilisede çökmüş olan kubbenin tamamlandığını söyledi.
Hıristiyanlık alemi açısından Selçuk'un oldukça önemli bir merkezi olan Şirince St. John Kilisesi'nin hem Katolikler hem de Ortodokslar açısından da büyük önem taşıdığının altını çizen Başkan Bakıcı, bu manada her kesimin ibadet ettiği bu coğrafyanın ve bu toprakların büyük değer taşıdığına dikkat çekti.

ege'den
Organik tatil köyü

Seferihisar'daki Teos Village tatil köyü ezber bozuyor. İzmir'in ilk "ekolojik tatil köyü" olma özelliğini taşıyan Teos, bilindik tatil anlayışına meydan okuyor. Organik ürünlerin yetiştirildiği tatil köyünde dut ağaçlarının altında yürüyüş yapabilir, eşsiz koy manzarasına karşı kahvenizi yudumlayabilir, meyve bahçelerinden meyve toplayabilir, kuş sesleriyle uyanabilir, berrak denizde yüzebilir, bütün stresinizi geride bırakabilirsiniz...Osmanlı, Yunan ve Ege mutfağından nefis yemekler yemek de cabası..
***
Yaklaşık 25 senedir aktif olan tatil köyünü artık Türkler işletiyor. Konsepti tamamen değişen köy, hem nefes aldıran hem de doğaya sarılacağınız tatil fırsatı sunuyor.
Yenilenebilir enerji kullanılan Teos, hayvanseverler için de ideal; köyde tavşan, ördek, kedi gibi birçok hayvan bulunurken müşteriler kendi evcil hayvanlarıyla da giriş yapabiliyor. Tatil köyünde stres atıp doğayla başbaşa günler geçirirken sebze tarlalarında ekin yapıp ürünleri kullanarak yemek de yapılabiliyor. Teos'da görev yapan bütün personel bölge insanlarından seçilmiş deneyimli insanlardan oluşuyor. Otelin bütün birimlerinde, özellikle Seferihisar ve Sığacık'tan, bölge halkını tanıyan personel hizmet veriyor..
***
Teos, uzun yıllar Fransızlar ve İngilizler tarafından işletildi. Bir senedir Türkler tarafından işletilen otel 20. yaşını kutladı. Farklı konseptlerinin müşterileri cezbettiğini belirten işletmeci Uygar Çengel, "Burası çok farklı, özel bir otel. Burada misafirlere tamamen organik ve ekolojik tatil satıyoruz. Türkiye'de bu konseptte bir otel olduğunu zannetmiyorum. Bu nedenle konseptimizi genişletmek istiyoruz. Avrupa pazarına ve iç pazara bu konsept ile açılmak istiyoruz. Yakın plan hedefimizde bu var" diyor.

küpe
Bir gün baba olduktan sonra göreceksiniz ki, kendi mutluluğunuzdan çok çocuğunuzun mutluluğundan mutlu olacaksınız.
Honore de Balzac

günün fıkrası
Hali olsa...

Eski zamanda, akşamcının biri, evinin kapısına kadar güç gelmiş, fakat kapı tokmağına vuracak hali kalmadığından oracığa yığılıp kalmıştı.
Oradan geçmekte olan bir yeniçeri durumu görünce gürledi:
"Çabuk kalk oradan. Zaptiyenin kapısına gideceksin..." dedi.
Sarhoş, perişan bir vaziyette cevap verdi:
"Ağa halim olsa, evimin kapısından içeri girerdim."

laflama
* "Çocuk da yaparım kariyer de" diyorsun. Ah keşke, yemek yapmasını da bilseydin!
* Kral öldü. Kraliçe dul!
* Armudun iyisini rantçılar yiyor artık!
* Güzellik Allah vergisiyse sen vergi kaçırıyorsun be kadın!
* Askerde iken, "Her şey vatan için" derdik. Varsın olsun sakıncası yok. Ama biraz da her şey vatandaş için olsun abi!...
İbrahim Ormancı'dan
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA