• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İş alemindeki gündem siyaset ERKİN USMAN

İş alemindeki gündem siyaset

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.09.2015, 00:00
İzmir ekonomisinin can damarı, Türkiye vergi sıralamasında 5'inci sırada yer alan ve ihracatta 61 ili geride bırakan Torbalı'nın Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun ile görüştük. Hoş beşten sonra "Ekonomi nasıl gidiyor" diye sordum. "Abi işyerlerini ziyaret ettiğim zaman artık ekonomi değil siyaset konuşuyoruz" deyip sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Bu ülke 13 yılda çok önemli kazanımlar elde etti. Türkiye yapısal bir değişim yaşadı. Enflasyon düştü, kişi başına gelir arttı. İşadamlarımız yaptıkları ihracat ile dünyanın her tarafına yayıldı.
Demokrasimiz güçlendi, güven ortamı arttı. IMF'den borç almadan, gelişmiş dünya ekonomileri ile rekabet eder bir hale geldik.
AK Parti hükümetlerinin sürdürdüğü 'istikrar ve güven' esaslı ekonomi politikaları ile Avrupa'nın 10'uncu, dünyanın 16'ncı büyük ekonomisi haline geldik.
Fakat bugün karşı karşıya kaldığımız durum tüm kazanımlarımızı kaybetme noktasına gelebileceğimizi gösteriyor.
Yeniden çift haneli enflasyon, yüksek işsizlik rakamları, istikrarsız faiz artışları ve bugünlerde olduğu gibi kur ve borsa dalgalanmalarını yaşamak istemiyoruz."
***
Olgun ayrıca terör sorununun şu anda ekonomiyi tehdit ettiğini ve bu konunun artık ülkenin gündeminden çıkması gerektiğini vurgulayıp sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Memleketimizin bir diğer sorunu da şüphesiz ki terördür. Çözüm süreci ile çok ümitlendik. Türkiye Cumhuriyeti'nin en kanlı sorununda Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çok önemli adımlar atıldı. Tam 3 yıl boyunca bu ülkenin topraklarında kan akmadı. Bölgede ekonomi konuşulmaya, çarklar dönmeye, yatırımlar artmaya başladı.
Fakat 7 Haziran'dan bugüne geldiğimizde polis ve askerlerimizin şehit haberleri yüreğimizi dağlıyor. Bu ülkenin dağlarında gencecik evlatlarımızın heba olmasını istemiyoruz.
Aslında bugün, güçlü iktidarlara dünden daha çok ihtiyacımız var.
Güven ve istikrar istiyoruz. Kaotik ortamlar ve terör ekonominin düşmanıdır.
'Güçlü demokrasi, büyük ekonomi' ancak güçlü ve istikrarlı hükümetler ile olur.
1 yılda 3 seçim yaptık. İş alemi olarak çok yorulduk. Dördüncü seçimi heybemizdeki enerjimizden şarj ederek geçireceğiz. 2015 yılı kayıp yol oldu, 2016'nın yeniden 'ekonomik şahlanış ve kalkınma yılı' olmasını istiyoruz."

hayattan

Kılıç oynamaya hazır mısınız?

İlklerin yaratıcısı ve uygulayıcısı olan Bostanlıspor, bu kez de Geleneksel Japon Savaş sporlarından olan "Kılıç sanatı kursu" açıyor.
Bostanlıspor, dünyada "Kenjutsu" olarak bilinen Japon Kılıç Sanatı'nda spor okulu açarak, yaş grupları ve yetişkinlere ayrı ayrı eğitici kurslar vererek 'Geleneksel Japon Sporu'nu öğretecek. Bostanlıspor, Türkiye'de uzman olan, eğitimlerini Türkiye ve Japonya'da alan 2'nci Dan seviyesindeki Kenjutsu International Association üyesi antrenörler Tolga Akyel Sensei ve Hüsniye Akyel Sensei ile anlaştı.
***
Kenjutsu (Geleneksel Japon Kılıç Sanatı) kayıtlarının kulüp binasında alınmaya başladığını belirten Bostanlıspor Asbaşkanı Muzaffer Tuğsavul, "İzmir'de sporunda vizyon ve misyonu belli olan kulübümüz sporseverlere hizmet yarışında yenilikleri sunmaya devam ediyor. Aikiko branşımızdan sonra kenjutsu branşımızı da faaliyete geçirdik. Erkeklere Tolga hoca, bayanlara da Hüsniye hocamız dersler vererek onları bu yep yeni sporla tanıştıracak ve en kısa zamanda usta kılıç oynayan sporcular durumuna getirecektir. Bu konuda mütevazi değil, aksine oldukça iddialıyız" dedi.

küpe
Geçmiş bir dert için yakınmak, yeni dertler edinmektir.
Shakespeare

günün fıkrası
Sadık köpek

Bir adam diğerine sordu:
"Köpeğinizi almak istiyorum. Sadık mıdır?"
"Size yüzde yüz garanti verebilirim."
"Nasıl yani?"
"Şimdiye kadar onu beş kere sattım. Hepsinde geri geldi."

laflama
* Lafla peynir gemisi yürür. O geminin başında kaynanam varsa eğer!
* Adalet mülkün temelidir sözü iyi güzel de, adalet madalet kalmadığına göre o sözü 'Asalet mülkün temelidir' diye değiştirsek nasıl olur?
* Bizim eller, bizim eller, oy bizim eller... Artık üzüm falan yemiyorlar pek. Genelde birbirlerini yerler.
* Keloğlan günümüze ışınlandı. Kadınlar ona "Keller çok karizmatik oluyor" dediği için. Bayıldı!
İbrahim Ormancı'dan
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA