• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bornova’da ağaç katliamı var ERKİN USMAN

Bornova’da ağaç katliamı var

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.09.2015, 00:00
Profesörler Sitesi’nin yan tarafındaki alanda ağaçların kesilmesine bölge sakinleri tepkili.

Profesörler Sitesi, Bornova'nın en önemli ve gözde yerleşim merkezlerinden biri. Bu sitenin Bornova'ya hayat veren nitelikte olduğunu söyleyebiliriz. Son üç-dört gündür Profesörler Sitesi'nin yan tarafındaki alanda yetiştirilmiş ağaçlar, kamyonetlerle gelen, ellerinde kazma veya testere olan beşaltı kişi tarafından ya köklerinden sökülüyor, ya da gövdesinden ayrılıyor. Hafta başında, site sakinlerinden üç-dört hanım, ağaç katillerine bu yaptıklarının doğru olmadığını söylediler. Ağaç katillerinin lideri tepeden bakışlının biriydi. "Elimizde izin var" dedi. Elindeki kağıt parçasını salladı. Ne var ki, çok geçmeden "Bu kağıt parçasının yol kenarlarındaki ot ve benzeri çalı çırpıların toplanması için izin belgesi" olduğu anlaşıldı.    Profesörler Mahallesi sakinlerinden, isminin açıklanmasını istemeyen bir bayan, "Bornova gibi bir kentin göbeğinde sergilenen bu barbarlığın öncüleri, ağaçların köklenmesine devam edeceklerini, boşalacak alanda inşaat kuracaklarını açık açık söylediler" dedi ve Belediye Başkanı Olgun Atilla'yı göreve çağırıp şöyle konuştu: "Belediye Başkanımız, bu kentte bu yeşillikler içinde büyümüştür. Bu ağaç katliamına göz yumacağını sanmıyoruz. Bizim bildiğimiz Olgun Atilla bu adamlara 'dur' diyecektir." Şimde gözler ve kulaklar Olgun Atilla'da...

KÜPE
Güzellik, tabiatın kadına ilk verdiği ve ilk geri aldığı hediyedir. Emerson

KENTTEN

Gülsin Onay, İTK için sahnede

Kültür sanat etkinlikleri ve yaptığı bağışlarla birçok platformda adından sıkça söz ettiren İzmir Özel Türk Koleji Mezunları Derneği tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilecek "İTK Mezunları Derneği Sanat Sezonu" nun ilk konseri 1 Ekim 2015 Perşembe gecesi İTK Bahattin Tatış Kampusü, Cahit Gürkan Salonu'nda gerçekleştirilecek. 1957 yılında kurulan ve kurulduğu yıldan bugüne kadar İzmir Özel Türk Koleji ve mezunları arasında bir köprü olan İTK Mezunları Derneği Sanat Sezonu'nun açılış konserinde dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay sahne alacak.

GÜNÜN FIKRASI
MÜŞKÜLPESENT


Bir toprak ağası oğlunu üniversiteye göndermişti. Sene sonunda oğlu köyüne dönünce baba merakla sordu: "Oğlum kaçıncı oldun?" "İkinci" dedi delikanlı. "Yazık emeklerime. Ben seni oraya birinci olasın diye göndermiştim." İkinci yıl delikanlı çok daha fazla çalışarak gerçekten birinci olarak döndü. Sonucu babasına söyleyince, adam beğenmeyen bir şekilde başını salladı ve hayıflanarak konuştu: "Sen birinci oldun ha! Yazık... Demek o üniversite, üniversite olmaktan çıkmış."

LAFLAMA

Çok başarılı bir halterci. Dünyaları kaldırıyor ama şaka kaldırmıyor be yahu!  Bu ayın sonunu nasıl getireceğiz Mualla? Her şey muallakta gözüküyor! * Feministlerin sloganı bence şöyle olmalı: Gelin Canan'lar bir olalım.  Bu gece barda. Bir hatunu tavlamaca hayda hayda hayda!  Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olacaksam eğer, Google'ın kaç yıl kölesi oluruz?  Kuruntulara yenilmeyin. Takıntıya kürek çekmeyin!  Sendeki bu kadar pesimistliğe, ancak "Pes" derim yani! İbrahimOrmancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA