• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Belediye yüzünden CHP’ye oy yok! ERKİN USMAN

Belediye yüzünden CHP’ye oy yok!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.09.2015, 00:00
İzmir, CHP'nin kalesi" tanımlaması artık gerilerde kalmış gibi... Bir hayal oldu o sözler. Bu akıbetin tek suçlusu, CHP'li belediyeler.

***

İzmir'in gözde yerleşim merkezi Mavişehir, günlerdir, haftalardır, sinek istilası altında. Binlerce Mavişehirli o pis sineklerle yatıyor, kalkıyor. Sofraların değişmez konuğu oldu o arsız sinekler. Halk belediye arıyor. "Tık..." yok. Peki ya çalımından yanına varılamayan Büyükşehir Belediyesini arayın ki, bulasınız. Sokaktaki adam kararlı... Önümüzde seçim var. O sokaktaki adam, mutfaktaki hanım kararını çoktan verdi: "Bu ilgisiz belediyeleri yüzünden Kılıçdaroğlu'nun partisine bu seçim İzmir'den oy yok."

***

İşleri İzmir'de olan binlerce memur, bankacı ve görevli, yakın günlere kadar 10-12 dakika içinde Pasaport'a geçer veya aynı süre içinde dönerdi. Şimdi o binlerce Karşıyakalı aynı mesafeyi bir saatte, hatta birbuçuk saatte geçiyor. Vapurları işleten Büyükşehir Belediyesinin mazereti şöyle: Pasaport İskelesi onarımda. Yaşı seksene dayanmış bir eski Karşıyakalı Fethi Abi'den bir hatırlatma...

"Ömrüm bu vapurlarda gidip-gelmekle geçti. Seksen senedir çoook iskele tamiratı gördük, ama böylesini asla... Beceriksizlik ve tembellik bunların ruhuna işlemiş."


hayattan

Kozak Yaylasına mini kültür turu

2015 yılı başlarında Bağyüzü Mahallesi'nde görkemli bir törenle Orhan Kemal Kütüphanesi açılmıştı. 15 Temmuz'da da Beşiktepe'de Sabahattin Ali Kütüphanesi...

Rasime - Recai Şeyhoğlu Kütüphaneler Zinciri'nin Ayvalık topraklarında hizmete açtığı bu iki kütüphanede Dünya ve Türk klasikleri, felsefe, şiir kitapları, çocuk kitapları ve bilim- sanat - edebiyat dergileriyle sözlükler yer alıyor.

***

Recai Şeyhoğlu, hem kütüphanelere kitap takviyesi hem de köylüleri ziyaret amacıyla yakın dostları Feyza Hepçilingirler ile Suat Kaçak'ı da yanına alarak Bağyüzü'nü ve Beşiktepe'yi ziyaret etti. Okunan kitapların ne tür kitaplar olduğunu incelediler. Öğrencilerle, köylülerle muhabbet ettiler. Bulutçeşme Mahallesi'nde ise keman çalan 5. sınıf öğrencisi kitap kurdu bir kız öğrenciyi ziyaret ettiler.

***

Demircidere Mahallesi'nde ise 11 yıl önce açılan Rasime Recai Şeyhoğlu Kütüphanesi'ni ziyaret edip kitapları incelediler. Muhtardan kitap okurlarıyla ilgili bilgiler aldılar. 12 Ağustos 2015'te İzmir Valisi Mustafa Toprak tarafından açılan Rasime Şeyhoğlu Anı Evi ile Özel Etnoğrafya Müzesi'ni de ziyaret edip incelemelerde bulundular. Çınarın altında köylülerle çay içip muhabbet ettiler. Fıstık çamı ormanından oluşan yeşil coğrafyaya hayran kalan Ayvalıklı Feyza Hepçilingirler'i Madra Barajı'na da götüren Çiftçi Malları Koruma Başkanı Suat Kaçak, barajın oluşumuyla ilgili bilgiler verdi. Topluma kitap okuma alışkanlığının kazandırılması konusunda neler yapılabileceğiyle ilgili düşüncelerle dolu bu mini kültür turu, önümüzdeki aylarda diğer konuklarla sürecek.


laflama

Bugünün işini yarına bırakmam bırakmasına da, ahhh bir iş bulabilseydim keşke!
Dünya mutsuzken insanlara, renksiz ve gri gözüküyormuş. Belki de beni mutsuz eden sürekli gri kazağını giyip durman be kadın!
"Bu sözler bayatladı oğlum" dedim benim velede, "Mikrodalga fırınında ısıtırsın babiş" yanıtını alınca dumura uğradım!
Biz bu dünyadan gider olduk. Mezarda kafamızı şişirmeyin laaaan!
Bence ülkemizdeki en büyük AFET, ulusça ZARAFET'ten uzaklaşmamız!
Yalancısın sen yalancı ne olursun gitme dur. Unuttun mu küçüğüm kızımız olacaktı... Ben de erkeklerle gezdiği için bacaklarını kıracaktım!


günün fıkrası

Yaş günü


Baba, oğlunun sırtını okşayarak gayet ciddi bir tavırla: "Vicent..." dedi ve ekledi: "Bugün dokuz yaşına bastın. Bunun aklın geliştiği yaş olduğunu biliyor musun?" Vicent başını salladı: "Evet, biliyorum baba. Çok şükür ki, gelecek sene sona erecek bu yaş."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA