• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Mahmut Özgener EBSO’yu bıraktı ERKİN USMAN

Mahmut Özgener EBSO’yu bıraktı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.10.2015, 00:00
Mahmut Özgener Türkiye İhracatçılar Meclisi Eski Başkan Vekili ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun eski başkanı. Özgener'in bir de Ege Bölgesi Sanayi Odası üyeliği var.

Ortaokulu İzmir Saint Joseph'de, liseyi İzmir Atatürk Lisesi'nde bitirdikten sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Pazarlama Bölümü'nden mezun oldu.

1987'den bu yana tütün sektöründe çalışıyor. 1999-2006 arasında Ege Tütün İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. 2006'da Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkan Vekili oldu. 2008 yılına kadar Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekilliği görevini de yürüttü.

İngilizce ve Fransızca bilen Mahmut Özgener evli ve 2 çocuk babasıdır. Özgener ayrıca İzmir eski belediye başkanlarından Osman Kibar'ın torunudur.

2004-2006 arasında Türkiye Futbol Federasyonu üyeliğine seçilen Mahmut Özgener, Altay Spor Kulübü'nde de 4 ayrı dönemde başkanlık yaptı.

♦♦♦♦♦

Torbalı'da 80 bin metrekarelik alanda kurduğu fabrikada üretim yapan Özgener, hisselerini Amerikalı ortağına devretti ve böylece sanayicilikten koptu.

Bu popüler işadamı geçtiğimiz hatta "Artık sanayici değilim" dedi ve Ege Bölgesi Sanayi Odası üyeliğini bıraktı.

Günün fıkrası; Sonuncusu

Biletçi kompartımandakilere seslendi: "Biletleriniz..." Pencerenin dibinde oturan göbekli adam, bir kart uzattı: "Mebus" diye gürledi. Onun karşısındaki koyu renk elbiseli de kart gösterdi: "Senatör" dedi. Kompartımanın ucunda varlığı ile yokluğu belli olmayan zayıf biri ise yaka cebinden biletini çikarıp biletçiye verirken sırıttı: "Seçmen..."

Laflama

►Artık milletçe öyle bir ruh haline büründük ki "Sana bomba bir haber vereyim" diyen en yakın arkadaşınız bile olsa "Dikkaaaat....Canlı bomba" diyecek hale geldik!

►Vapur batıyor lan...Gizli kamara şakası mı yoksa bu?

►Bizde politikacılar KİTAP KURDU değildir. Çünkü kitap okumazlar. Ama durmadan konuşurlar. O yüzden onlara HİTAP KURDU diyebiliriz.

►Artık anneler oğullarına şöyle diyor. Azıcık okusaydın da muhtar olsaydın ya oğlum. Saraylarda ağırlanırdın!..

►Oldu olacak bir arabesk şarkı sözü yazacağım. Dertler benim, selfieler senin olsun!

►Benim oğlana nasihat edeyim dedim. "Baba algı operasyonu yapma"yanıtını alınca şaşkına döndüm. Eee çocuk da haklı!... İbrahim Ormancı'dan

Fotoğrafın kalbi İzmir'de atıyor

İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) ve DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği 3. Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri başladı. 2011 yılından beri iki yılda bir gerçekleştirilen kapsamlı festival, bu yıl da dünya fotoğrafının ve Türk fotoğrafının usta isimlerini İzmir'de ağırlıyor. 21 fotoğraf sergisi başta İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi'nin Sanat Galerisi olmak üzere, Sabancı Kültür Sarayı, Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi, İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği ve ARKAS Sanat Merkezi olmak üzere 5 farklı salonda 500'e yakın fotoğrafla açıldı.

İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi'ndeki sergilerin açılışında konuşan 3. Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri Organizasyon Komitesi Başkanı Yard. Doç. Dr. A. Beyhan Özdemir, "Türk ve Dünya fotoğrafının önde gelen fotoğrafçıları ve onların çekmiş olduğu fotoğrafların da yer aldığı, 500'e yakın fotoğraftan oluşan fotoğraf sergilerimizin hepsinin açılışını gerçekleştirdik. Böylesine kapsamlı bir etkinliğe göstermiş olduğunuz yoğun ilgi için teşekkürlerimi sunuyorum. Siz fotoğrafı izledikçe biz fotoğrafı sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz" dedi.

♦♦♦♦♦

"İzmir Fotoğrafla Buluşuyor" sloganıyla fotoğrafın farklı dallarından 18'i yabancı, 80 sanatçıyı; konferanslar, paneller, sergiler, gösteriler ve workshoplar aracılığıyla sanatseverlerle buluşturan organizasyon ücretsiz olarak gerçekleşiyor. Türkiye fotoğraf tarihinin en önemli isimlerinden Prof. Sabit Kalfagil'in onur konuğu olarak söyleşi yaptığı festivalde, ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut ve İnstagram fenomeni Mustafa Seven de sunumlarını gerçekleştirdi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI