• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bornova’nın damadıydı ERKİN USMAN

Bornova'nın damadıydı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.01.2016, 00:00
Ölüm bu genç işadamını çok erken buldu.

Mustafa Koç henüz 56 yaşındaydı. Bu yarım asırlık ömrün içine dünyanın başarısını sığdırmış, bu büyük başarıların getirdiği şöhret ve mensup olduğu ailenin Türkiye toprakları üzerindeki konumu onu zerre kadar şımartmamıştı.

O hep bizden biri olarak yaşadı, halk ile bütünleşti ve hep "sevgilim" dediği Caroline'i bir saniye olsun yüreğinden çıkarmadı.

Mustafa Koç akşam sabah "Caroline"le yaşadı.

Önce Bornova, sonra Çeşme ve daha sonra da İzmir...

Bornova, Caroline'in doğup büyüdüğü yerdi. İzmir'in bu kültür yüklü ilçesi, Giraud Ailesinin topluca yaşadığı bir yerdi. Caroline de bu köklü Bornova Ailesinin kızı...

Ve, Bornova'nın bu güzeller güzeli kızı.. Mustafa Koç'a vardığında yaşı 21 idi ve kız Mustafa'ya yıldırım aşkıyla bağlanmıştı. Ve, Caroline hayatını değiştiren evlilik kararını 21 yaşında vermişti. "Karşılaşmalar" adlı kitabını tanıttığı röportajında ise eşi Mustafa Koç hakkında şunları söylemişti...

"Fotoğrafçıların dünyayı deneyimleme ve onunla etkileşime girme biçimleri ilginçtir. Kendileriyle ilgili çok şey anlatır. Fotoğraf fotoğraftan ibaret değildir ve bireyler olarak ne kadar zengin ve karmaşık olduğumuzla ilgilidir. Her şey bundan sonra gelir. Bu dinamik iletişim biçimini cesur ve gözüpek bir şekilde kullanan Mustafa, Afrika denen çok özel toprakların en güzel anlarından bazılarını kayda geçirdi. Mustafa'yı olağan rutini dışında, bu özgür ortamda, sadece ışığı, kompozisyonu, açıyı, gökyüzünü, arka planı ve vahşi hayatı fotoğraflamak için en iyi konumu düşünürken izlemek çok ilginçti. Öğrenmeye devam etmekte çok istekliydi ve sonunda bu kitapla birlikte, deneyimlerini arkadaşlarıyla, daha geniş kitlelerle daha zengin ve anlamlı bir biçimde paylaşma fırsatını buluyor."

Bunlar Caroline Koç'un, eşi Mustafa Koç'un kitabının önsözünde yer alan ifadeleri.

Mustafa, Koç Ailesi'nin 3. kuşak üyesi ve Rahmi M. Koç'un en büyük oğlu. Kardeşleri Ömer Mehmet Koç (1962) ve Ali Yıldırım Koç'tur. (1967)

Manisa'nın yükselen yıldızı: Köprübaşı

Recai Şeyhoğlu, geçtiğimiz günlerde yanına Abdurrahman ve Şemsettin Aydın'ı da alarak doğduğu topraklara gitti. Karşıyaka Belediyesi Kültür Yayınları'ndan çıkan 'Cumhuriyet Kızının Ardından'ı Köprübaşılılarla buluşturmaya... Önce ilçe halk kütüphanesi ile halk eğitim merkezini ziyaret etti. Yöneticileriyle tanıştı ve kitabını takdim etti. Köprübaşılı okurlar, bu toprakların kadını Rasime Şeyhoğlu'nu artık buradan edinip okuyabilirler.

Yeğeni Murat Yılmaz'ı da alıp ilçe milli eğitim müdürlüğünü ziyaret etti. Müdür ile bilgi alışverişinde bulundu. Bir okulu ziyaret edip kütüphanesinde incelemeler yaptılar.

Çocukluk arkadaşlarını ve dostlarını da unutmadı. İbrahim, Bünyamin Kırılmış kardeşleri, Hasan Eraydın'ı, Yaşar Akın'ı, Sabiha Yılmaz'ı, Hüseyin Çakıcı ve eşini... Belediye Başkanı Zafer Mergen'i ziyaret edip kitabını armağan etti. Köprübaşı'nın tarihçesiyle ilgili söyleşide bulundular. Çocukluğunu yaşadığı evini ziyaret etti, anılarını tazeledi.

Öğrendiklerini de paylaşma gereği duydu. Köprübaşı; eğitimde büyük bir atağa geçmişti. Manisa'nın gözdesi bir ilçe olmuştu.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA