• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sakız’dan İzmir’e bir damat geldi ERKİN USMAN

Sakız’dan İzmir’e bir damat geldi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.09.2016, 00:00

Damat Dimitri ile gelin Begüm bir ömür boyu birlikteliğe ilk adımı Sakız Adası'nda attılar.
3 sene önce Ağustos ayında Baskın ailesinin tatil için gittiği Yunanistan'ın Sakız Adası'nda doğan aşk mutlu sonla noktalandı. İzmir Devlet Opera ve Balesi'nde koro sanatçısı olarak çalışan Nejla Baskın ve yine aynı kurumda fotoğraf sanatçısı olan Kuvvet Baskın'ın tek kızları Begüm Baskın ile Pol Mari Peppas ve Avukat Yannis Peppas'ın tek oğulları Dimitris Peppas birlikteliklerinin üçüncü yılında dünyaevine girdiler.

İKİNCİ DÜĞÜN İZMİR'DE

Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme mezunu olan ve Ege Üniversitesi'nde Pazarlama bölümünde yüksek lisans yapan Begüm Baskın (30) ile Atina Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Dimitris Peppas (37), geçtiğimiz hafta sonu Sakız Adası'nın ünlü sayfiye beldesi Kardamila'daki Hotel Kardamyla'da 300 kişilik Türk ve Yunan davetlilerinin katıldığı bir düğünle evliliğe ilk adımı attılar.
Amerika ve Japonya'dan da misafirlerin katıldığı ilk düğünde, Türkiye'den bazı yakın dostların bulunamaması nedeniyle bir hafta arayla 27 Ağustos'ta İzmir Swiss Hotel'de ikinci bir düğün yaptılar, böylelikle Yunanlı dostlarını da bir kez daha Türkiye'de ağırlamış oldular.

BALAYI AKDENİZ'DE

Balayı için İspanya ve Güney Fransa'yı tercih ettiklerini söyleyen Begüm Baskın Peppas, birçok şehir gezeceklerini, hem de dinlenecekleri bir program günler öncesinden hazırladıkların, kendi ülkelerini gezmeye ise daha sonraki yıllarda vakit ayıracakları belirtti.
Çifte düğünle dünya evine girmenin bir ayrıcalık olduğunu, bunu kendilerine nasip olmasından büyük bir keyif aldıklarını vurgulayan Begüm Baskın Peppas sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sakız'daki düğünümüze Türkiye'den çok az kişi gelebildi. Hem gelemeyen akrabalarımız hem yakın çevremiz için bir düğün de İzmir'de yapacağız. Ben de çoğu arkadaşımla orada kucaklaşacağım. Sakız'daki ilk düğünümüz ise çok güzel oldu, davetliler günün ilk ışıklarına kadar Yunanca ve Türkçe şarkılarla gönüllerince eğlendi. Benim nikah şahidim aile dostumuz Prof. Dr. Ahmet Ekin'di. Dimitri'nin şahitliğini ise çocukluk arkadaşı ve can dostu Aristedes Georgoulis yaptı."

GENÇLER ÇOK MUTLU

Nikahı Sakız Belediye Başkan Yardımcısı Vivi Potamousis kıyarken, başta Sakız Belediye Meclisi Üyesi Viron Polidoras, Kardamyla'nın eski belediye başkanları Vagelis Melitzanis, Nikos Mariakis, Yannis Malafis, Sakız Adası Baro Başkanı Authipi Zannara, Sakız Adası Baro Eski Başkanı Dimitris Georgoulis, Atina Emniyet Eski Müdürü Yannis Rizas, Çeşme Fahri İtalyan Konsolosu Lorenzo Argenti, Kuzey Ege Adaları Vali Yardımcısı Stamathis Karmantzis olmak üzere Sakız'dan pek çok avukat, doktor ve armatör dostlar da gençlerin mutluluğuna şahit oldu.
Evlilik nedeniyle İstanbul'da çalıştığı MSC Gemi Acenteliği'nden ayrılan Begüm Baskın Peppas, Dimitris Peppas'ın avukatlık bürosunun bulunduğu Atina'da yaşayacaklarını belirtirken, aldıkları evlilik kararına her iki ailenin de tam destek verdiğini, kendilerinin de Türk-Yunan dostluğu için her türlü etkinlikte yer alacaklarını söyledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA