• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmirli bir federasyon başkanımız var: ZORLU ERKİN USMAN

İzmirli bir federasyon başkanımız var: ZORLU

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.11.2016, 00:00

Nafiz Zorlu, İzmir'in en ünlü ailelerinden Zorlu'ların önemli bir ferdi.
Babası merhum Mazhar Zorlu, Futbol Federasyonu Başkanlığı, Altay kulüp ve divan başkanlıkları yaptı, Mazhar Zorlu Holding'le iş aleminde derin izler bırakarak ebediyete göçtü. Nafiz Zorlu da babası gibi Altay Kulübü'nde başkanlık yaptı, holdingde önemli görevlerde bulundu, Ege Palas Oteli'nin uzun yıllar yöneticiliğini yaptı.

Nafiz Zorlu'nun en önemli özelliği ise Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi briç oyuncularından biri olması. Bu spor dalıyla 19 yaşındayken Boğaziçi Üniversitesi'nde okurken tanışan Zorlu, yeteneğiyle büyük başarılara ulaştı. 1979-2004 yılları arasında tam 25 yıl Türkiye'yi milli takımda temsil etti. Briç'in spor dalı olarak kabul edilmesinde en büyük emek ona ait. Briç Federasyonu'nun kurucu başkanlığını yaptı, yıllarca başkanlığını yürüttü.
Partneri Salvador Assai ile birlikte dünya ve Avrupa şampiyonalarına tam 13 kez katılarak rekor kırdı.
Türkiye'nin dünya klasmanındaki yerini 30'unculuktan 12'nciliğe kadar indirdi.
Briçte şampiyonalara katılmaya 6 yıl ara veren Zorlu, briçin en rekabetli kategorisi açık seride uluslararası başarılara ulaşması için yeniden briçe döndü ama bu kez Federasyon Başkanı olarak. Eskiden futbol, yelken ve çeşitli federasyonlarda başkanlar çıkaran İzmir epeydir bu özelliğini unutmuştu.
Tebrikler Zorlu'ya...

30 yıl geciken "kep atma" töreni

Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi Tarım Ürünleri Teknolojisi Bölümü 1986 yılı mezunları ancak 30 yıl sonra kep attı.
61 yıllık geçmişi, binlerce mezunuyla ülkemizin en köklü ve etkili üniversiteleri arasında yer alan EÜ Ziraat Fakültesi Tarım Ürünleri Teknolojisi Bölümü 1986 yılı mezunları geçtiğimiz hafta sonu 30. yıllarında bir araya geldiler. Mezunlar adına konuşan Cem Karagözlü, "1986 yılında mezun olduk.
Mezun olduğumuzda böyle bir tören olmadı.
Rektörlüğümüzden kep ve cüppeleri alarak hem yeniden Ege Üniversitesi mezunu olmanın gururunu yaşadık hem de eski günlerimizi yad ettik. Daha önce 10'uncu, 20'nci yıllarımızda bir araya geldik. Hepimiz Türkiye'nin dört bir yanında devlette ve özel sektörde gıda alanında 30 yıldır hizmet etmeye çalışıyoruz. Bundan sonra önümüzdeki yıllarda daha sık buluşacağız" dedi.

İyi ki "TC'si var mı" dememişler

F.Bahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin Van Persie'nin, Akhisar Belediyespor maçında gözünden yaralanmasından sonra stat kapılarında yaşadığı çileyi ve ilgisizliği daha önce aktarmıştım.
Ancak olayın yurtiçi ve yurt dışı yankıları sürüyor, bu gidişle daha da sürecek gibi.
Önceki gün bu futbolcuya Manisa Devlet Hastanesi'nde ilk müdahaleyi yapan Dr. Özen'in sözleri, RVP olayını daha da trajikomik hale soktu.
Ünlü futbolcuya sıra numarası aldırılırken, Dr. Özen, futbolla ilgisi olmadığını, Robin Van Persie'yi tanımadığını, onu halı saha maçından gelen bir futbolcu sandığını, hastanedeki izdihamı görünce onun ünlü biri olduğunu anladığını söylemiş. Eee ne diyelim, yapacak birşey yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA