• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’de kaç binada hasar tespiti var? ERKİN USMAN

İzmir’de kaç binada hasar tespiti var?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.01.2017, 00:00

Bu sorunun muhatabı kim? İşte cevabı...
Başta Büyükşehir ve Konak olmak üzere, İzmir'deki bütün ilçelerin belediye başkanları mangalda kül bırakmamacasına salladıkları palavraları bir kenara bıraksınlar, bu sorulara cevap versinler.
Namuslu siyasetin vazgeçilmez gerekleridir bunlar.
Dosyamızı açalım.
1- Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çöken bina ile ilgili bakanlığınızca bir soruşturma başlatılmış mıdır? Çöken binanın hasar tespiti daha önceden yapılmış mıdır?
2- İzmir'de kaç binanın hasar tespiti yapılmıştır? Kaç bina hakkında yıkım kararı alınmıştır? Kaç bina yıkılmıştır?
3- İzmir'de kaç binanın orta hasar tespiti yapılmıştır? Bu bağlamda orta hasar tespiti yapılan binalardan kaçına güçlendirme çalışması yapılmıştır?
4- Yıkılması kararlaştırılan ya da güçlendirilmesi gereken binalardan kaçı hala kullanımdadır? Olası bir İzmir depremi sonrasında yaşanacak yıkımların sorumluluğu kimdedir?
5- İzmir'de orta hasar tespiti yapılıp hala kullanımda olan kamu binalarının sayısı kaçtır?
6- Türkiye'de bakanlığınızca ağır ve orta hasar tespiti ne sıklıkla yapılmaktadır?
7- 2002 yılından itibaren İzmir'de ilgili kanunlar kapsamında kentsel dönüşüm ya da yenileme adı altında kaç binada yıkım gerçekleştirilmiştir?

Turşu sevenler erken bunamıyor

"Aman sen de turşu..." diyerek geçmeyin.
Ve bir ilmi tespit...
"Turşu yiyenler, erken yaşta bunamazalar ve alzheimer hastalığına yakalanma riskleri düşüktür. Bunun yanı sıra, turşunun içerdiği bol miktardaki lifler sayesinde sindirim sistemi düzenli çalışır" İmza: Prof.Dr. Geoge Lexington.
Durun... Bi dakka şu uyarılara da kulak verin:
"Turşu kansızlığı da giderir. İçerdeği sebze ve sirke bağışıklık sistemini güçlendirir ve turşu sevenlerin grip olma riskini ortadan kaldırır"

İzmir'de sekiz ilçenin mezbahaları kapatıldı

Ödemiş, Kiraz, Tire, Bayındır, Selçuk, Urla, Bergama va Aliağa...
Bunlar İzmir'in önemli ilçelerinden bir kısmı. Hepsi de yerel özellikleri itibarıyla "gözde ilçeler" sınıfındandır.
Geçtiğimiz hafta içinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürlüğü mezbahalarında AB kriterlerine uygun modernizasyon çalışmaları yapılmadığı için bu sekiz ilçedeki mezbahalar kapatıldı ve kapıları mühürlendi.

Torbalı'dan mültecilere yardım

Torbalı Belediyesi, ülkelerindeki iç savaştan canlarını zor kurtarıp Türkiye'ye kaçan sığınmacılara yardım eli uzatmaya devam ediyor.
Torbalı Belediyesi, Subaşı Mahallesi'ndeki derme çatma çadırlarda yaşayan yüzlerce Suriyeli mülteciye erzak yardımında bulundu. 2 kamyonet dolusu yardım Suriyelilere eşit şekilde dağıtılıyor. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Türk milletinin Suriyeli mültecileri bağrına bastığını ifade ederek "Biz tarihin her döneminde mazlumların yanında olduk. Dara düşmüşlere, imdat bekleyenlere ,sığınacak bir liman arayanlara asla sırtımızı çevirmedik. Bu büyük devlet ve büyük millet olmanın bir gereğidir" diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA