• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Münire’nin antikaları HACER ÖNOĞLU ÜLGER

Münire’nin antikaları

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.11.2018, 00:00
Özgür Çetinkaya, 2015 yılında geldiği İzmir’de açtı gazozcu dükkanı Münire’yi. Mekan, 16 aroma ve 30 çeşit gazozun yanında birbirinden ilginç antikalarıyla da ilgi çekiyor

Özgür Çetinkaya, yaşadığı İstanbul'dan sıkılıp kentin keşmekeşinden kurtulmak istediği bir döneminde, eşiyle birlikte İzmir'e taşınıyor. İstanbul'da bir kafe işleten Çetinkaya, aynı işi İzmir'de de yürütmek istiyor. Ancak 'öyle sıradan bir mekan açmamalıyım' diyor ve başlıyor yer arayışına. 8 aylık bir araştırmanın sonunda Alsancak'ta karar kılıyor.



GAZOZU DA EKLEDİ

İlk başta eskiden beri topladığı eşyaları da sergileyip satışa sunduğu aynı zamanda kahve içilebilecek bir dükkan açmayı planlıyor. Sonra aklına daha orijinal bir fikir geliyor ve kahvenin yanına gazozu da ekliyor. Hem de Türkiye'nin her yerinden getirilen, tamamen yerli malı gazozlar bunlar. Böylece İzmir'in ruhuna yakıştığını düşündüğü eskici-kahveci-gazozcu Münire'ye hayat veriyor.
Açıldığı ilk yıl İzmir'in en iyi kafesi ödülünü alan mekanın müdavim sayısı 3 yılda epey artmış. "Müşteri potansiyeli olarak umduğumdan 10 kat fazlasını yakaladım" diyor Çetinkaya.

İL İL DOLAŞMIŞ

Mekanın birbirinden lezzetli gazozlarının ve acı kahvesinin yanında en çok antikaları ilgimi çekti benim. Bu antikaların nereden getirdiğini sorduğumda, "Her yerden" cevabını aldım. Adana, Gaziantep, Balıkesir, Bursa, Ankara, Yalova...
Derken Türkiye'nin pek kentini gezen Çetinkaya, tüm bu eşyaları oralarda dolaştığı antika dükkanlarından ve bit pazarlarından toplamış.

ARTIK SATMIYOR

Burada sergilenen antikalara müşterilerin ilgisi yoğun olmuş. Sattığı antikaların yerine yenisini koyamadığını fark eden Çetinkaya, artık onları satmaktan vazgeçmiş.
İçlerinde neler yok ki... Eski radyolar, televizyonlar, daktilolar, oyuncaklar.
Dükkanda Eski Tatlar Bakkaliyesi markasıyla paketlenen şekerleme ve çikolatalar da var. Özellikle 80'li yıllara ait ne varsa bu mekanda. O dönemleri hatırlamak isteyenlerin deneyimlemesi gereken bir mekan. Bir gün yolunuz düşerse Münire'ye uğrayın ve çocukluğunuza bir selam çakın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA