• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sanat galerisinde İzmir kahvaltısı SEZER ALTAN

Sanat galerisinde İzmir kahvaltısı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.05.2023, 00:00
İzmir, 8 bin 500 yıllık tarihi, 36 uygarlığa ev sahipliği yapmış zengin coğrafyasıyla olağanüstü bir mutfak kültürüne sahip olan, Batı Anadolu'nun kadim kentlerinden biridir.
Tarih boyunca Doğu Akdeniz'in en önemli liman kentlerinden biri olması dolayısıyla ticari, sosyal ve kültürel alışverişin en hareketli mekânlarından birisi olmuştur. İzmir'in, yaklaşık 2500 yıllık merkezini oluşturan, 2020 yılının Nisan ayında UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'ne dâhil olan İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı İzmir kent merkezinin tarihi ticari odağı olarak kent kültürünün sürdürülebilirliğinde önemli bir role sahiptir. Bu hafta lezzet durağımızda İzmir'in en eski otellerinden biri olan Atlas Oteli var. Otelin mutfağı da Ege'ye özgü lezzetleri barındırıyor.



ŞEHRİN TAM KALBİNDE
Atlas Otel'in yöresel kahvaltısına otel müşterisi olmasanız da gelebiliyorsunuz.
Daha sonra yürüyüş mesafesinde İzmir'in tarihi değerlerini ziyaret edebilirsiniz.
Aslına uygun restore eden oteli Muzaffer Tağıl ve eşi Bircan Tağıl işletiyor.
Kahvaltıda İzmir'in kültürü yansıtılıyor.
İzmir'in gevreğini, boyozunu, Bergama tulumunun en iyisini, en özelini sunuyorlar. Seferihisar'ın ata tohumundan karakılçık buğdayından
yapılan meşhur karakılçık ekmeği veriliyor.
Aynı zamanda Türkiye'nin yöresel ürünleri de kahvaltısında sunuluyor.
Kilis'ten zahter, Trabzon'dan bal, Afyon'dan sucuk geliyor. Misafirlere Muzaffer beyin annesinin Çeşme'deki bahçesinden gelen limonlarla yapılan limonata ikram ediliyor. Annesinin kendi elleriyle yaptığı çilek reçelinin de tadına doyum olmuyor. Ege otlarını Ege'ye özgü ürünlerin kullanıldığı gözlemeler de otel mutfağında pişiriliyor.
Ege otlu peynirli ve patatesli gözleme çeşitleri çok seviliyor. Zeytinyağı Ayvalık'tan geliyor. Muzaffer bey çilek almak için özel Menemen Emrialem'e gidiyor. Otelin kahvaltısında menemen verilmekte, Siirt'ten gelen otlu peynirle yapılan yumurtalı peyniri tatmanızı tavsiye ederim, sucuklu yumurta ve lavaş pizza da kahvaltıda sunulanlar arasında. Gruplara istek doğrultusunda akşam yemeği veriliyor. İzmir'in meşhur sokak lezzetleri olan meşhur kokoreci, meşhur söğüşünü sunuyorlar. Otelde akşam yemeklerinde gruplara daha çok et, köfte ve çorba çeşitleri sunuluyor.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA