• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Balıkesir’in yıldızı parlıyor YUNUS KARAKAYA

Balıkesir’in yıldızı parlıyor

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.05.2015, 00:00
"Gelişen Kentler Zirvesi"ni hayata geçiren GYODER, Zirve'nin 7'ncisini Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 6-7 Mayıs'ta Balıkesir'de düzenledi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katıldığı zirveyi yakından takip etme imkanı buldum.
Her şeyden önce Balıkesir'in yıldızının parladığını belirtmek isterim.
Zirve dolayısıyla İstanbul, Bursa ve Çanakkale'den birçok yatırımcı Balıkesir'e adeta akın etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un "10'un Farkı, 10'un Yıldızı" sloganıyla Balıkesir'ın 2014-2023 Stratejik Eylem Planı sunumu, "Gelişen Kentler Zirvesi" nde büyük ilgiyle karşılandı.
"10'un Farkı 10'un Yıldızı"nda:
Ekonomik Yıldız'da 64 noktada 15 proje
Ulaşımda Yıldız'da 37 noktada 16 proje
Kentsel Yıldız'da 16 noktada 6 proje
Ekolojik Yıldız'da 18 noktada 4 proje
Sosyal Yıldız'da 16 noktada 8 proje
Engelsiz Yıldız'da 144 noktada 10 proje
Kültürlü Yıldız'da 83 noktada 8 proje
Sağlıklı Yıldız'da 49 noktada 3 proje
Yeşil Yıldız'da 9 noktada 4 proje
Teknolojik Yıldız'da 60 noktada 3 proje yer alıyor.
Görüştüğüm Balıkesirliler, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un bu projelerini hayata geçireceğinden çok eminler ve başkanlarına çok güveniyorlar.
Altyapı yetersizlikleri ve ikincil konut baskısına rağmen Ege Kıyıları'nın her yıl milyonlarca ziyaretçi ağırladığını vurgulayan Edip Uğur, tüm yatırımcıları Balıkesir'e davet etti.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Dünyada en hızlı gelişen kentlerin bulunduğu ülkeler arasında Türkiye de var. Balıkesir'e bakacak olursak, lokasyon avantajlarıyla büyük bir potansiyel barındırdığını görüyoruz. İstanbul-İzmir ve körfez yerleşiminin tam ortasında olan Balıkesir'in sorunlarını biliyoruz. Otoyol projesi Balıkesir'in çehresini değiştirecek. Bu güzel kentimiz için doğru olanları yapıp, yatırımcılara engel olmamamız gerekiyor. Balıkesir işsizliğin çok az olduğu bir şehir" sözleriyle Balıkesir'in önemini anlattı.
Kısa adı GYODER olan Gayrimenkul ve Gayrimenkul Ortaklığı Derneği Başkanı Aziz Torun da Balıkesir'in önümüzdeki yıllarda yıldızının parlayacağından emin. Aziz Torun: "Otoyol projeleri, Çanakkale Köprüsü ve diğer mega projeler ile bu bölge çok gelişecek. Bunu önümüzdeki yıllarda göreceğimizi düşünüyorum. Yatırımcıları Balıkesir'e çekmemiz gerekiyor. Yurtdışına tanıtım yapılmadan yabancıya satış oranlarında bir ivme yakalandı. Balıkesir için de bu anlamda çok büyük bir potansiyel mevcuttur. Kamu ve belediyenin yatırımcılara destek olması gerekiyor" şeklinde konuşarak, şehrin gelişeceğinin sinyallerini verdi.
Bu arada bu dev organizasyonun kusursuz şekilde geçmesini sağlayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi görevlilerini tebrik etmeden geçemeyeceğim.

SİYASİ TABLO NASIL OLUR?
Balıkesir'e gidip de siyasi tablonun nabzını tutmadan dönmek olmazdı. 2011 seçimlerinde AK Parti'nin 4, CHP'nin 3 ve MHP'nin 1 milletvekili çıkardığı Balıkesir'de, dengelerde AK Parti lehine değişiklik olacağı görüşü hakim.
AK Parti'nin milletvekili sayısını 5'e çıkarabileceği, CHP'nin yine 3 milletvekili çıkarabileceği konuşuluyor. MHP'nin birinci sırasında yer alan İsmail Ok'a karşı hem parti içinde hem de seçmenler arasında nedense büyük bir tepki var. HDP'nin ise Balıkesir'de herhangi bir varlığı görünmüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA