• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bana benden her ne olursa başım rahat bulur dilim susarsa YUNUS KARAKAYA

Bana benden her ne olursa başım rahat bulur dilim susarsa

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.05.2015, 00:00
İzmir, Avrupa Birliği ülkeleri ve aday ülkelerinde yapılan Avrupa Birliği kutlamaları çerçevesinde Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'ndan, Müsteşar, Siyasi İşler, Basın ve Enformasyon Bölüm Başkanı Ireneusz Fidos'u ağırladı.
Bu kapsamda Ireneusz Fidos aralarında benim de bulunduğum bir grup gazeteci ile bir araya geldi. Ama Bay Fidos toplantıda haddini biraz aştı. Fidos şunu bilmeli öncelikle, hemen her kişi kendi geleceğini kendisi hazırlar. Kendisine gelecek zararların ya da faydaların tümü onun tutumuna bağlıdır, her şeyin sorumlusu o olur. Ne söylediğini bilmeyen, sözlerinin onu nereye ulaştıracağını hesap etmeyen, lüzumsuz ve çok konuşan kimse, dili yüzünden çeşitli zararlara uğrar. Aksine diline bir çeki düzen veren, susmasını bilen ve ancak gerektiği yerde konuşan kimseler bundan uzak olur.
Basının davetli olduğu bir toplantıda benim bildiğim kadarıyla gazeteciler soru sorar, karşı taraf cevaplar. Ama nedense toplantıda Fidos, "Öncelikle yaklaşan seçimleri konuşmak istiyorum. İzmir en büyük 3. şehir. Ben büyük bir rol oynayacağını düşünüyorum ve ilk öncelikle bununla ilgili konuşmak istiyorum. Bununla ilgili düşünceleriniz neler? Geçen seçimlerde karışıklıklar oldu. Çünkü seçime etki eden şeyler oldu. İzmir'deki olaylar tekrarlanacak mı?" şeklinde bize soru sorması, beni oldukça sinirlendirdi. Ha bu arada toplantıya katılan gazetecileri hükümet yanlısı, muhalefet yanlısı olarak sınıflandırması kızgınlığımı arttıran bir diğer konuydu.

AB'nin yeni planı ne?
Ve hemen tavrımı ortaya koyarak kendisine "Öncelikle şunu söyleyeyim, bizi siz davet ettiniz. Benim gazetecilik anlayışımda gazeteciler davet eden kişiye soru sorar ama burada soruları siz soruyorsunuz. Ben kendimi ifade veriyormuş gibi hissediyorum ve bu durum benim acımdan hoş değil" şeklinde cevap verdim. Anladım ki Avrupa Birliği 7 Haziran seçimleri öncesi yine bir plan peşinde. Çünkü Ireneusz Fidos, İzmir'deki bazı belediye başkanlarını da ziyaret edeceğini ardından da Güneydoğu'ya gideceğini söyledi. Benim anlamadığım nokta neden ziyaretlerinin haber yapılmasını istemiyor. Havaalanı'ndan gelirken Atatürk Maskı gördüğünden bahseden Ireneusz Fidos'a o maskı hangi partinin yapmış olabileceğini sorduğumda "Tabii ki CHP'li Belediye" cevabını verdi. Ben de kendisinin yanıldığını Atatürk Maskı'nın AK Partili Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy tarafından yapıldığını ve kendisinin şu anda da milletvekili adayı olduğunu söylediğimde Bay Fidos'un suratının aldığı şekli görmenizi isterdim.

Taksicinin Bay Fidos'u afallatan cevabı
Sanırım İzmir ziyaretleri sırasında Ireneusz Fidos'a en güzel cevabı bindiği taksici cevap vermiş. Bakın taksici ile arasında geçen diyaloğu nasıl anlatıyor: "Ben genellikle taksicilere sorarım ve buraya geldiğimde de yine bir taksiciye sordum. CHP'ye oy vermiş ve hayal kırıklığı yaşayıp pişman olduğunu söyledi. Bu yüzden de AK Parti'ye oy vereceğini söyledi. AK Parti'nin istikrarlı ve ekonomi açısından da daha iyi olacağını söylüyor."

Folkart'tan yeni proje


"Folkart Yapı", İzmir'in yükselen değeri Bornova'da yeni bir projeye imza atıyor. Tarihi köşkleri, tematik müzeleri, açık ve kapalı alışveriş merkezleri, sayısı artan eğitim kurumları, hastaneleri, kültür sanat aktiviteleri, sinemaları, restoranları ve kolay ulaşımıyla dikkat çeken Bornova'da hayata geçirilen "Folkart Life Bornova" projesi görücüye çıkıyor.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA