• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Türk siyaseti öksüz kaldı YUNUS KARAKAYA

Türk siyaseti öksüz kaldı

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.06.2015, 00:00
Türk siyasi tarihine "Baba" lakabıyla damga vuran 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in hayatını kaybetmesiyle bir devir daha sona erdi.
Türk siyasetinde "Binaenaleyh" "Baba", "Şapka" denildiğinde akla gelen tek isim olan Süleyman Demirel unutulmaz sözleriyle tarihe damga vurdu. Demirel'e cenabı Allah'tan rahmet dilerken, geride kalanlara yaradan sabırlar versin diyor, onun tarihi cevaplarından birisini sizlerle paylaşıyorum. Çünkü bu örnek şu anda Türkiye'nin durumunu çok iyi anlatıyor. Hani AK Parti tek başına iktidar olamadığı için sevinenler bu sözlerden umarım bir ders çıkarır.

TEK KELİMEYLE 'İYİ', İKİ KELİMEYLE 'İYİ DEĞİL'

Demirel'in eski tayfasının bulunduğu bir ortamda bir gazeteci sorar:
"Sayın Demirel, Türkiye'nin durumunu tek kelimeyle özetler misiniz?"
Demirel: iyi.
Herkes şaşırır, Demirel mevcut duruma iyi demiştir sonuçta. Ama devam eder:
Demirel: Ama iki kelimeyle özetlememi isterseniz "İyi değil".

Hakan Tartan'dan Dostlar Meclisi

Hakan Tartan'ın Alfa Anı serisinden çıkan Dostlar Meclisi adlı kitabında Turgut Özal'dan, Erdal İnönü'ye, Deniz Baykal'dan Zeki Müren ve Ahmet Kaya'ya kadar pek çok isim hakkında renkli anekdotlar yer alıyor...
Metin Oktay, Erdal İnönü, Turgut Özal, Cem Karaca, Sakıp Sabancı, Ray Charles, Bülent Ecevlt, Ahmet Necdet Sezer, Deniz Baykal, Zeki Müren, Süleyman Demirel, Turgut Sunalp, Hüsamettin Özkan, Aydın Güven Gürkan, Kemal Derviş, Mesut Yılmaz, Yıldırım Akbulut, Ahmet Piriştina, Necdet Calp, Recai Kutan, Mehmet Ağar, Alparslan Türkeş, Yaşar Kemal, Fevzi Şıhanlıoğlu, Bülent Arınç, Fikret Tartan, Metin Toker, İsmail Cem, Ahmet Kaya...
Ve daha niceleri...
Tartan bakın kitabıyla ilgili neler söylüyor:
Onları tanımış olmaktan mutluyum. Hataları, sevaplarıyla topluma mal oldular. Gökten bir yıldız gibi yağdılar. Onlardan bende kalanlar oldu. Yaşama ışık tutan anılar, hikayeler. Bazen yol gösterici, bazen ders çıkartıcı.
Bazen de...
Öylesine güzel işte.
Bu güzel insanlarla karşılaşmak güzel!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA