• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tramvay projesine tepki YUNUS KARAKAYA

Tramvay projesine tepki

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.09.2015, 00:00
Tramvay projesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun başını oldukça ağrıtacağa benziyor. Bu projeden kimse memnun görünmüyor ama Aziz Bey'in inadı nedense devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Karşıyaka'da bir araya gelen sivil toplum örgütü temsilcileri, projenin yanlış olduğunu ve İzmirlilerin parasının heba edilmemesini istediler.

Karşıyaka'nın önde gelen sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Karşıyaka Birliği Başkanı Mehmet Yıldırım ve BESİAD Başkanı Feyyaz Aksungur, Karşıyakalı olarak; hiçbir siyasi ve kişisel çıkar gözetmeden Karşıyaka'nın menfaatlerini önde tuttuklarını dile getirdi.

Karşıyaka'nın lehine ve aleyhine olan proje ve gelişmeleri dikkatle izlediklerini belirten Yıldırım şunları söyledi:

"Karşıyaka'nın tarihinde yer alan sadece sahil hattında seyreden nostaljik tramvay vardır. Söz konusu projenin başından beri belediyece lanse edilmeye çalışılan ile mevcut yapılmak istenen Elektrikli Tren arasında fiili ve teorik hiçbir benzerlik bulunmamaktadır." BESİAD Başkanı Feyyaz Sungur Bostanlı esnafının İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Elektrikli Tren Projesi'ne karşı olduğunu söyledi.


AK Partililer listeden memnun

1Kasım tarihinde yapılacak olan genel seçimler için adaylar açıklandı. Ak Parti İzmir'de 5 Haziran'a göre listelerde büyük değişikliklere gitti. Listeler açıklandıktan sonra her zaman olduğu gibi bazı gruplar memnun olmadı ama benim görüştüğüm isimlerin birçoğu liste için olumlu görüş bildirdi. Ak Parti'nin İzmir'de 2011 seçimlerinden daha başarılı olacağına inananların sayısı bir hayli fazla. Ak Parti yönetimlerinde görev yapmış olan Ahmet Hakan Ay, liste ilgili duygularını sosyal paylaşım sitesinde dostlarıyla paylaşmış.

Ay "Bu listenin önemli iki yanı var. Birincisi Sayın Binali Yıldırım Bey'in olması. Bu, İzmir'de alınan bir milyon oyun üzerine çıkılacağının işareti, ayrıca listede Binali Bey'in ve teşkilatın güvendiği Hüseyin Kocabıyık, Atilla Kaya, Fevzi Bayram, Kerem Ali Sürekli, Bilal Kırkpınar, Hamza Dağ, Nesrin Ulema, Tansu Kaya gibi teşkilat içinde sevilen arkadaşlarımızın olması. İkincisi Nükhet Hanım'ın birinci sırada olması İzmir'in son derece kaliteli kesiminin memnuniyetini yansıtmış olup Necip Kalkan gibi yıllardır yılmadan İzmir için mücadele eden bir ismin seçilecek yerden olması, İzmir sanayicisini ve esnafını hareketlendirecek. İnşallah bu listeye uygun çalışacağına inandığımız bir il yönetimi ve SKM başkanlığı olur. İzmir ilk defa hak ettiği Ak Parti oylarını sandığa sokar" diyor.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA