• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ayağı yürüten baştır YUNUS KARAKAYA

Ayağı yürüten baştır

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.12.2015, 00:00
Bedensel hareketlerimizin tümü beynin bulunduğu kafaya bağlıdır, kafaya göre bir yön tutar ve gelişir. Bunun gibi bir işçinin verimli iş yapmasını, bir toplumun dirlik düzenlik içinde yol tutmasını da başta bulunan yöneticiler sağlar. Tabii belediye başkanları bu yönetici grupların en başında yer alıyor.

Neyse sürekli İzmirli belediyelerin çalışmalarından bahsedecek değiliz ya, biraz da Ege Bölgesi'nde yer alan diğer belediyelerin çalışmalarına göz atalım.

Tabii öncelik doğup büyüdüğüm Salihli Belediyesi'nin.

MHP'li Salihli Belediyesi'nin Başkanı olan Zeki Kayda ve ekibi göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalarda sürekli olarak halka bire bir dokunan hizmetlere öncelik vermeye özen gösteriyor.

Belediyeciliğin ana unsurlarından olan sosyal belediyecilik kapsamında etkin, verimli ve kaliteli hizmet sunmanın yolunun, sorumlu olduğu vatandaşları tanıyarak ve onların ihtiyaçlarını bilerek hareket etmekten geçtiğinin farkında olan Başkan Kayda, Sosyal Doku Araştırma Birimi aracılığıyla halkın nabzını tutmayı çok güzel başarmış.

Başkan Kayda, Salihli'nin sorunlarını halkla paylaşarak, ortak akılla çözüm ürettiklerine dikkat çekerek, "Sosyal Doku Araştırma kapsamında, sosyo-ekonomik yapıyı ve gelişmişlik düzeyini belirleyen çalışmalar yapılmaktadır. Araştırmalar sonucunda demografik ve sosyo- ekonomik veriler toplanarak, istatistik raporları hazırlanarak kent bilgi sisteminin oluşturulması sağlanmaktadır. Sosyal Doku ekibimizin vatandaşlarımızla yaptığı bire bir görüşmeler sonucunda birbiriyle örtüşmeyen hizmet ve projeleri, halkımızın isteği doğrultusunda uygun hale getiriyoruz" diyor.

Şifreli tuvalet


Şimdi dostlarınızla İzmir'de bir kafeye gittiğinizi düşünün. Sonra garson siparişlerinizi almak için masaya geldiği sırada size WC'yi kullanabilmeniz için bir şifre uzatsa ne yaparsınız?

O kadarı da olmaz demeyin. Bal gibi oldu. Bu olay benim yakın dostumun eşinin başına geldi.

Hem de İzmir'de üçkuyular semtindeki bir kafede yaşandı bu olay.

Bakın dostumun eşi şaşkınlıkla karşılaştığı olayı sosyal medya hesabında hangi sözlerle paylaşmış.

"Bir çay içeyim diye bir kafeye oturdum. Meğerse WC şifreliymiş böylece kaçaklar giremiyormuş. Aslında wc de şifreliyken bile kırık klozet vardı ya şifreli olmayaydı. Tuvalete kaçak girmiyoruz şifre alıyoruz ah hayat sen iyice moktan oldun. Gerçekten dumur olmuş hissediyor."

Bravo sizlere


Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ni bilmeyeniniz yoktur sanırım. Rota Koleji öğrencileri ve Rota Koleji Voleybol A Takımı sporcuları, yöneticileri Behçet Uz Hastanesi'nde Lösemi tedavisi gören çocuklara moral gecesi düzenlemiş.

Vakıf görevlilerinin de bulunduğu Moral Gecesinde çeşitli oyunlar, yarışmalar ve müzik eşliğinde eğlenen çocuklar oldukça keyifli bir gece geçirdiler. Okulun Genel Müdürü Kadir Açıkbaşlar, bu özel gecede bir arada olmaktan Rota Koleji olarak çok mutlu olduklarını ve böyle özel durumları olan çocuklarımıza her zaman destek olacaklarını dile getirmiş.

Ne dersiniz bir alkışı hak etmediler mi?
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA