• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de kongre nasıl geçecek? YUNUS KARAKAYA

CHP’de kongre nasıl geçecek?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.12.2015, 00:00
CHP'de kongre günü geldi çattı. CHP'liler bugün sandık başına gidecek ve İzmir İl Başkanı'nı seçecek. Peki, kongrenin ardından tartışmalar sona erecek mi? Sanmam. Bakın Karşıyaka eski belediye başkanı Cihan Türsen kongre gününde yaşanacakları nasıl tasvir etmiş. 20.12.2015 Pazar günü yapılacak CHP'de İzmir İl Kongresi'nden İNSAN MANZARALARI (var mısınız iddiaya?):

Kongre salonu önünde toplanmalar, son dedikodular. Samimiyetsiz, mürai ÖPÜŞMELER, sarılmalar. (LİSTELER ORTADA YOK)

Milletvekilleri ve Belediye Başkanı KARŞILAMALAR, koşuşturmalar. Yüz sürme zamanı. (LİSTELER ORTADA YOK)

Kongre Divan oluşumu ve Atatürk'ün akla geldiği an ve Saygı Duruşu.

Çarşaf Liste / Blok Liste oylaması. (Blok çıkarsa iş kolay), (LİSTELER ORTADA YOK)

Sadece Batı Anadolu İlleri, İzmir, İstanbul mahallerinde etkin ve Salı-Perş. Ankara yolcuları milletvekillerinin edebi nutukları. Konuşmaların 5 dakika ile sınırlanması kararı ve 5 kişiden sonra yeterlilik. (Konuşmalar ama salon boşaldı, delege liste merakında), (LİSTELER HALA ORTADA YOK)

Meçhul bir adreste, liste çalışması. (LİSTELER HALA, HALA ORTADA YOK)

SEÇİM BAŞLADI, LİSTELER ORTAYA ÇIKTIIIIIIII.

Gözlükler takıldı, kendi ismini arama zamanı. Listeye girenlerin SUSKUNLUĞU, girmeyenlerin AVAZ AVAZ DEMOKRASİ nutukları. (Ortalık Karıştı)

ANAHTAR Listeler ve KALEMLER fora. (Şimdi ÇİZİK zamanı)

Sonuçlar, hüzünler, coşkular.

HERKES YOLUNA. DEMOKRATİK!!! BİR KONGRE DAHA YAPILMIŞ OLDU.


Foçalı turizmcilerin derdi

Foça'da turizmcilere bir dokun, bin ah işit. Onlar hafta sonralarında yazın trafiğin oldukça yoğun olduğu Foça yolunun duble hale getirilmesini istiyor. Yeni dönemde de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı seçilen İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın 'duble yol' sorunlarını çözebileceğine inanan Foçalı turizmciler, "On yıllardır aynı yolu kullanıyoruz. Türkiye'de turizm ilçesi olup, yolu yetersiz olan tek kent Foça'dır. Bu yol üzerindeki keskin viraj ve kasisler yüzünden sık sık kazalar meydana gelmektedir. Foça'ya duble yol yapılması artık lüks değil, ihtiyaçtır" diyerek, duble yola bir an önce kavuşma hayali içinde olduklarını belirtti. Konuya ilişkin açıklama yapan Foça Belediye Meclis Üyesi Taner Acar, "Foça'nın en önemli sorunlarından biri ulaşımdır. Foça'yı Çanakkale asfaltına bağlayan karayolunun duble yol haline getirilmesi şart. Bir zamanlar Çeşme ve Alaçatı'nın esamesi okunmazken ilçemiz Foça turizm sektörünün göz bebeğiydi. 1996 yılında Çeşme-İzmir arasına otoban yapıldıktan sonra Çeşme Foça'yı geride bıraktı. İnsanlar ve dolayısıyla turizm yatırımcıları ulaşımı rahat olduğu için Foça yerine Çeşme'yi tercih etmeye başladı. Bu soruna Foça yerel yönetimlerinin vizyonsuz idare anlayışı da dahil olunca Foça turizmde adeta havlu atmış oldu. Hiç kimse mecbur kalmadıkça bir servet ödediği otomobili ile 70'li yılların Türkiye'sini andıran bozuk yollarda seyahat etmek istemez. Bunun için duble yolun gerçekleşmesi halinde ilçemizin turizm alanında kalkınacağına inanıyorum" diyor.


İzmir'de Hediyelik Eşya Günleri başladı

2015'i terk edip 2016'ya girmeye sayılı günler kaldı. Yeni yıl yaklaştıkça insanların sevdiklerini sevindirmek için her yılsonu olduğu gibi hediye alma telaşına düştüğünü biliyorum. Aslında fazla telaş etmeye gerek yok. Geçtiğimiz günlerde açılan Türkiye ve dünyanın dört bir yanından binlerce hediyelik eşyayı özel indirimli fiyatlarla sunan Souvenir 2015- 16'yı ziyaret etmek yeterli sanırım. İzmir Kültürpark Fuar Alanı 2 No'lu Sergi Salonu'nda açılan fuarda her bütçeye uygun hediyelik eşya bulma imkanını kaçırmayın derim.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA