• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu kongre burada bitmez YUNUS KARAKAYA

Bu kongre burada bitmez

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.12.2015, 00:00
CHP İzmir İl 35. Olağan Kongresi kıl payı da olsa Alaattin Yüksel'in zaferiyle bitti. Aslında bu kongre burada bitmedi. Kongrede yaşananlar CHP Genel Merkezi'nde de uzun süre konuşulur.

Siz sanıyor musunuz ki CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kendisi hakkında söylediklerini içine sindirecek?

Siz sanıyor musunuz ki Tuncay Özkan kendisini döverek linç etmeye kalkanları teker teker tespit ettirip kimin adamları olduğunu öğrenip hesap sormayacak?

Siz sanıyor musunuz ki CHP Genel Merkezi kongrede ortaya atılan, iş vaadiyle delegelerin avlandığı iddialarına sessiz kalacak?

Siz sanıyor musunuz ki Yüksel Çakmur, Aziz Kocaoğlu'nun kendisi hakkında söylediklerini unutacak, onların hesabını sormayacak?

Siz sanıyor musunuz ki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın "Telefonlarını açmayan, seçimden seçime ortaya çıkan, havalimanında belediye başkanlarının ayarladığı VİP araçla tatile giden Genel Başkan Yardımcıları istemiyoruz" sözlerindeki Belediye Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısının kim olduğunu sormayacak?

YÜKSEL'İN OYLARI NEDEN DÜŞTÜ?

Biliyorsunuz Alaattin Yüksel 399, Nevzat Kavalar ise 180 delegenin imzasını alarak CHP İzmir İl Başkanlığı'na aday oldu. Bu tabloya bakarak Yüksel'in açık ara il başkanlığı görevine seçilmesi gerekiyordu. Kongrede neler oldu da Yüksel 12 oy farkla 269'a karşı 281 oy olarak il başkanı seçildi. Delegelerin 24'ü neden boş oy kullandı?

48 delege neden oy kullanmadı?

28 oy neden geçersiz sayıldı?

SEÇİMİN KAZANANI DA KAYBEDENİ DE CHP OLDU

CHP İzmir il kongresinin bitiminde verilen mesajlarda "Kazanan CHP" oldu deniliyor. Ama kazın ayağı pek öyle görünmüyor. CHP'de kazanan "ağbi"ler oldu tamam ama daha çok kaybeden CHP'liler oldu.

Bunu ben söylemiyorum CHP'liliğinden en ufak şüphem olmayan bir dostum söylüyor. Kendisinden kongreyi kısaca değerlendirmesini rica ettim. Bana anlattıklarını sizinle de paylaşmak istedim.

"Birader tam bir rezalet. Utanç abidesi. Bu vaziyette CHP'nin düşmana ihtiyacı yok. Bunlar birbirlerini yer bitirirler ki bence CHP çapını gösterdi. İlk defa CHP'den tiksindim. Hayatta bitmez Tuncay Özkan'a yapılan saldırının yansımaları. Tuncay Özkan Genel Merkez'e götürür konuyu. Bana göre Aziz bitik bir adam. Kendisine bir gram saygım kalmadı. Aslında kongrenin sonucunu iş vaatleri belirledi diye biliriz. Şöyle de düşünüyorum son 20 yılın en yüz kızartıcı kongresi oldu. Suçluları da bellidir. Aziz Kocaoğlu ve ekibi. Çünkü kendisi ev sahibidir. Bağırtıyı çağırtıyı yapan da Azizin adamları. Aziz Kocaoğlu kongredeki tavrı ile Genel Merkez'e de rest çekmiş oluyor. Bence FAZLA ÖZGÜRLÜK AKLA ZARAR".
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA