• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Adamın yere bakanından suyun sessiz akanından kork YUNUS KARAKAYA

Adamın yere bakanından suyun sessiz akanından kork

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.12.2015, 00:00
Salı günkü yazımda ben ne demiştim, "Bu kongre burada bitmez". Dediğim gibi de oldu.

Kongre bitti ama tartışmaların ardı arkası kesilmiyor, kesileceğe de benzemiyor.

Ama CHP İzmir İl teşkilatının yeni yönetimine bir tavsiyem var "Adamın yere bakanından, suyun sessiz akanından korkun".

Demem o ki, düşünce ve duygularını açığa vurmayan sessiz insan, yavaş yavaş akan suya benzer: Derin ve tehlikelidir.

SİYASET DİK DURMA SANATIDIR

Kongrenin ardından bazı kesimler Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ı hedef tahtasına koymaya çalışıyor. Ama unutmasınlar ki, "Siyaset dik durma sanatıdır".

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kongre sürecinde Nevzat Kavaklar'ı desteklediğini ilan etti ve sözünün ardında durdu, durmaya da devam ediyor. Yani bazı isimler gibi "Oyum Nevzat Kavalar'a" deyip, gidip diğer başkan adayı Alaattin Yüksel ile gizli pazarlık yapmadı.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kongre öncesinde ve sonrasında kendisine yakışanı yaptı, dik bir duruş sergileyerek desteklediği adayın arkasında durdu, kolay olanı değil zor olanı seçdi. Benim tanığım Hasan Karabağ, zaten zor işleri seven birisi, sakın ola ki göreve yeni seçilen il yönetimi onu harcamaya filan kalkmasın kaybeden CHP olur.

Bu manzara tarihi okula yakışmıyor


İzmir Atatürk Lisesi'ni bilmeyeniniz yoktur sanırım. O Atatürk Lisesi ki, içinde Halit Ziya Uşaklıgil, Ahmet Haşim, Mahmut Esat, Selim Sırrı, Mustafa Rahmi, Ahmet Adnan Saygun, eski başbakanlardan Şükrü Saraçoğlu ve daha bir çok değerli şahsiyet öğretmen olarak görev yaptı.

İzmir Atatürk Lisesi Cumhuriyet Dönemi ile beraber 1922- 1923 ders yılı sonunda sultanilerin adı lise olmuştur. Sırası ile İzmir Erkek Lisesi, İzmir Birinci Erkek Lisesi, nihayet 1942'de İzmir Atatürk Lisesi adlarını almıştır. Adını aldığı Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal, 1931 yılındaki İzmir ziyaretinde, 1 Şubat tarihinde İzmir Erkek Lisesi'nde matematik dersi vermiştir.

Atatürk Lisesi yöneticileri 2015 yılında Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'na katılan öğrencileri dolasıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'na Devlet Şeref Madalyası almak için başvuruda bulunduğunu belirttikten sonra asıl konumuza gelelim.

Okulun ön bahçesi İzmir'in en işlek yerlerinden olan fuar caddesine bakıyor. Ön tarafta bulunan halı sahası tesislerinin yenileme çalışmaları sırasında çıkan molozların aradan bir ayı aşkın süre geçmesine rağmen kaldırılmamış olmaması kimin ayıbı acaba?




Yeşilay dolandırıcılarına dikkat

Yeşilay Sağlık Hizmetleri adına çalıştıklarını belirten bir takım kişiler, kurumsal logo ve markayı kullanarak sigara bıraktırıcı ağız spreyi ve sigara bıraktırıcı ürün satmaya başlamış. Bunun üzerine Yeşilay Yönetimi bir açıklama yaptı. İşte o açıklama:

Yeşilay olarak hiçbir şekilde sigara bıraktırıcı ağız spreyi yahut sigara bıraktırıcı ürün satışımız bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızdan bu gibi şahıs ve firmalara itibar etmemelerini rica ediyoruz. Yeşilay olarak hiçbir şekilde sigara bıraktırıcı ağız spreyi yahut sigara bıraktırıcı ürün satışımız bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızdan bu gibi şahıs ve firmalara itibar etmemelerini rica ediyoruz.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA