• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ölümünü kıskandım YUNUS KARAKAYA

Ölümünü kıskandım

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.01.2016, 00:00
Hem ailemizin büyüğü, hem de meslek büyüğüm olan abim Hasan Karakaya'yı sonsuzluğa uğurladık.

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretini takip ettiği sırada hayatını kaybeden Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olan Hasan Karakaya abimin ölümünü kıskanmadım desem yalan olur. Hem peygamber efendimizin huzurunda Medine'de öleceksin, Umre sırasında kıldığın bir namazın ardından abdestli olarak öleceksin, Cenaze namazın Cuma günü Cuma namazının ardından kılınacak. Cenaze namazına büyük adamlar katılıp lehine şahitlik yapacak sonra şehitlerle ve vatan şairi Mehmet Akif Ersoy ile komşu olacaksın, senin ölümünü kıskanmayayım da ne yapayım ben Hasan Abi. Umre yaparken, kıldığı bir Namazdan sonra rahatsızlanıp vefat eden bir insana iftira atabilecek kadar şerefsizler, kahpeler sizedir sözüm: "Ardından kırk köpek havlamayan Kurt, Kurt sayılmaz."

Onlar öldü ama eserleri devam ediyor

Nevvar-Salih İşgören'i tanımayan yoktur sanırım. Kendileri ebediyete intikal etti ama kurdukları vakıf onların vasiyetini yerine getirmeye devam ediyor. "Servetim memleketim için harcansın" diyen Salih İşgören'in bu gayesi doğrultusunda Nevvar- Salih İşgören Vakfı öncelikle İzmir'e ve İzmir halkına olmak üzere Türkiye'nin her yerinde eğitim, kültür, sağlık alanlarında hayır hizmetlerinin sürdürülmesini, yoksul öğrencilere verilen bursların, yaşlılara yurt ve yuva gibi sosyal hizmet kurumlarının yapılmasını, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne verilen desteğin ebediyete kadar devam ettirilmesini amaçlıyor.

'Devlet Üstün Hizmet Madalyası' sahibi İzmir aşığı hayırsever işadamı Salih İşgören, çok sevdiği eşi Nevvar hanımın "Hayır yaparsan Allah daha çok verir" şeklindeki teşviki ile başlattığı hayır işlerinin, "Biri bitmeden diğeri başlayacak" prensibiyle bugüne ve yarınlara taşınmasını vasiyet etmiş. Nevvar-Salih İşgören Vakfı, Türk toplumunun kültürel ve sosyal yönden gelişimine katkı sağlayacak ulusal ve uluslararası projeleri sürdürmeyi ve geliştirmeyi hedefliyor.

Vakıf yönetimi İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın makamında AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın yanı sıra Nevvar Salih İşgören Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Şener, Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Mustafa Ökmen, Başkan Yardımcısı Erol Urgun, Genel Koordinatör Berna Günaydın Şahin, İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan ve Vakıf Hukuk Müşaviri Avukat Maksut Karaosman'ın katılımıyla Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'ne 112 acil yardım istasyonu kurulması amacıyla İzmir Valiliği'nde protokol imzalandı.

Geçtiğimiz günlerde değerli meslektaşım Berna Günaydın Şahin, Nevvar Salih İşgören Vakfı'nda Genel Koordinatör olarak göreve başladı. Berna kardeşimin bu işinde üstesinden geleceğinden en ufak bir şüphem yok kendisine yeni görevinde başarılar dilerim.


ADRESE TESLİM HİKAYELER

Cennetin yolu

Hristiyan din adamlarından biri, Ülkemize gelerek küçük bir çocuktan kendisine o şehirdeki kiliseyi göstermesini ister. Kiliseye ulaştıklarında, papaz:

-Aferin çocuğum. Yarın buraya gel de, sana cennetin yolunu göstereyim.

Çocuk, papazın niyetini sezerek:

- Siz, kilisenin yolunu dahi bilmiyorsunuz. Cennetin yolunu nasıl bileceksiniz ki? cevabını verir.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA