• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kanaat gibi devlet olmaz YUNUS KARAKAYA

Kanaat gibi devlet olmaz

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.12.2015, 00:00
Elindekinden hoşnut olan, onu yeter bulan, fazlasını istemeyen, ihtiras beslemeyen kişi kolay doyuma ulaşır ve mutlu olur. Bundan ötürü de kolay kolay yokluk çekmez, sıkıntıya düşmez. Bornova'da diş hekimliği yapan Deniz Çağında, şehit eş ve çocuklarına gösterdiği sıcak ilgiden dolayı yokluk çekmez, sıkıntıya düşmez inşallah.

DOKTORUMA ALKIŞ BEKLİYORUM

Son zamanlarda terör olaylarının artması üzerine verilen şehitlerin toplumda çok büyük acıya sebep olduğu hepimiz tarafından bilinmekte. Yaşananlara duyarsız kalmayan ve şehit ailelerinin acısına bir nebze olsun ortak olmaya çalışan Bornovalı diş hekimi Deniz Çağında'nın şehit eş ve çocuklarının diş tedavilerini ücretsiz yapmasını takdirle karşıladım.

Doktor Deniz Çağında, şehit eş ve çocuklarının dişlerini ücretsiz olarak bakmaya başladığı günden bu yana birçok "tehdit ve eleştiri" telefonu aldığını ama bunları umursamadığını söylüyor. Çağında, "Her şehit haberi geldiğinde yüreğim sızlıyor. Herkes sosyal medya üzerinden tepkilerini koyuyor ama kimse şehit aileleri ve çocukları için bir şey yapmıyor. Bende sosyal medya üzerinde yayınlanan bir taksicinin şehit ailelerini ve çocuklarını ücretsiz taşıdığı paylaşımını görünce çok etkilendim. Bende kendi mesleğim ile ilgili bir şeyler yapmak istedim. Ben bu Cumhuriyetin çocuğuyum. Şu anda neye sahipsem hepsi Türkiye Cumhuriyeti sayesinde. Bu bu vatan için şehit düşenlerin ailelerine ve çocuklarına sahip çıkmak için bir nebze olsun bir şey yapmak istedim" diyor.

Ahmet Yesevi Ocakları kuruluyor

Genel Başkan Murat Kan, yılbaşından itibaren Ahmet Yesevi Ocakları'nın Türk Gençliği'nin hizmetinde olacağını söyledi. Kan, ülke genelinde teşkilatlanmalarının hızla sürdüğüne dikkat çekerek; "Ülke genelinde teşkilatlanmamız mevcut olup 56 ilde aktif, faal teşkilat mensubu kardeşlerimiz bu hareketin öncüleri olma yolunda birer nefer görevi üstlenmeye hazır bulunmaktadırlar. Genel Merkez olarak İzmir'i kendimize uygun görüp hareketin üssü olarak tayin etmiş bulunmakla beraber ilk kıvılcımı bu ilimizde başlatmak ve ülke genelinde örnek çalışmaları tüm gücümüzle gösterme gayreti içerisinde bulunacağız. Doğu, Güneydoğu Anadolu teşkilatlarımız diğer bölgelerimize nazaran farklı bir çalışma ve teşkilatlanma oluşumunda bulunmaktadır. Yesevi duruşumuzla İslam ahlakı ve düsturuyla hareket edeceğiz. Vatanına, devletine ve bayrağına faydalı olan akıllı, zeki, çalışkan, dürüst, fikir ve dava adamı olma bilincine erecek nesiller yetiştirme yolunda ilerleleceğiz"dedi.

Adrese teslim hikayeler: UYKU KARDEŞLİĞİ

Mevlana Hazretleri, talebelerinin biriyle yürürken, yol kenarında birkaç köpeğin sarmaş dolaş uyuduklarını görürler.

Yanındaki talebesi:

-Güzel bir kardeşlik örneği, der. Keşke insanlar da bundan ibret alsa.

Mevlana, tebessüm ederek karşılık verir:

-Aralarına bir kemik atıver de, gör kardeşliklerini.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA