• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Az tamah çok ziyan getirir YUNUS KARAKAYA

Az tamah çok ziyan getirir

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.12.2015, 00:00
Elindekiyle yetinmeyen, daha fazlasını isteyen, isteklerine kavuşmak için çeşitli yollara başvuran insan, bu tutumundan ötürü zarara uğrar. Çünkü aç gözlülüğü sebebiyle ihtiyatsız davranmış ve tehlikenin içine düşmüştür. Bu gibi kişiler kimi zaman ellerindekileri de kaybederler. Onun için birilerinin Foça Belediyesi'nin CHP'li Meclis üyesi Ali Aktaş'a, az tamahın çok ziyan getireceğini hatırlatması lazım.

GÖKHAN BAŞKAN GÖRMÜYOR MU?

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, sanırım CHP'li Belediye Meclis üyesi Ali Aktaş'ın mekanının önünden fazla geçmiyor.
Eğer geçmiş olsa Ali Aktaş'ın küçücük bir Büfe'yi önce kafeteryaya, sonra da restorana çevirme girişimlerini görmemezlikten gelmezdi sanırım.

Toplumun kanayan yarası terör ve uyuşturucu

Geçtiğimiz günlerde bir medya takip şirketi 2015 yılına yönelik "Asayiş Raporu" araştırmasında toplumun kanayan yarasının "Terör ve uyuşturucu "olduğunu ortaya koydu. Yazılı basında yayınlanan asayiş haberlerinde bir önceki yıla göre yaklaşık Yüzde 25'lik bir artış olduğu belirlenirken, terör ve uyuşturucu konularının ilk iki sırayı aldığı ortaya çıktı.
Geride bırakmaya hazırlandığımız 2015 yılında yazılı basında çıkan asayiş haberlerinin bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 25'lik yükselişle 670 bin 418'e ulaştığı belirlendi. "Asayiş Haberleri Raporu" incelemesinde, yaz aylarında yeniden başlayan ve hızla tırmanan terör olaylarıyla yapılan saldırılar sonucu meydana gelen şehit ve yaralı haberleri toplamda 133 bin 574'e ulaşarak gündemin birinci sırasına yerleşti. Narkotik ve uyuşturucu bağlantılı haberlerin 70 bin 342'ye ulaşarak ikinci sırayı aldığı, Bonzai ve eroinin 13 bin 451 haberle öne çıktığı uyuşturucu haberleri içinde kokain ve tiner konularında da artış olduğu tespit edildi.

ASKON İzmir'den kampanya

Kısa adı ASKON olan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği İzmir Şubesi bir kampanya düzenledi. ASKON İzmir Şubesi Mali ve Sosyal İşler Komisyon başkanı kampanyanın 31 Aralık tarihinde sonra ereceğini hatırlatarak, üyelerine şu mesajı verdi; İzmir'in Kiraz ilçesinde bulunan köy okulunun temel ihtiyaçlarını( ısınma, kırtasiye mlz. vs.) karşılamak amacı ile ASKON İzmir Şubesi olarak başlattığımız yardım kampanyasına manevi duygularınızla desteklerinizi bekliyoruz. "Onların sevindiğini görünce bizde mutlu olacağız"...

Adrese teslim hikayeler Deniz Yıldızı'nın Öyküsü

Bir adam okyanus sahilinde yürüyüş yaparken, denize telaşla bir şeyler atan birine rastlar. Biraz daha yaklaşınca bu kişinin, sahile vurmuş deniz yıldızlarını denize attığını fark eder ve, "Niçin bu deniz yıldızlarını denize atıyorsun?" diye sorar. Topladıklarını hızla denize atmaya devam eden kişi, "Yaşamaları için" yanıtını verince, adama şaşkınlıkla: "İyi ama burada binlerce deniz yıldızı var. Hepsini atmanıza imkan yok. Sizin bunları denize atmanız neyi değiştirecek ki?" der.
Yerden bir deniz yıldızı daha alıp denize atan kişi ise, "Bak, onun için çok şey değişti" karşılığını verir.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA