• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Her şeyin bir vakti var horoz bile vaktinde öter YUNUS KARAKAYA

Her şeyin bir vakti var horoz bile vaktinde öter

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.01.2016, 00:00
Karşıyaka ve Göztepe'nin yapımı devam eden stat projelerinin mahkeme kararıyla durdurulması gündeme bomba gibi düşmüştü. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, Karşıyaka ve Göztepe stadının ihalesinin iptaline yönelik açmış olduğu davayı kazanmasının ardından inşaatlar durdu.

Ama Aziz Bey ve ekibi şunu unutmamalı bir işten olumlu sonuç bekleniyorsa zamanında yapılmalıdır. Çünkü gerekli şartlar ve elverişli ortam o zamandadır. Bu bakımdan bir işi zamanından evvel yapmaya kalkışmak ne kadar zararlıysa, sonraya bırakmak da o kadar zararlıdır. Bir işte acelecilik kadar, geç kalmışlık da başarısızlığa neden olur.

Aziz Bey, Karşıyaka ve Göztepe'nin yapımı devam eden stat projelerinin mahkeme kararıyla durdurulmasının ardından yapılan yorumlara kulak tıkamamalı.

Başkan Kocaoğlu, siyasi parti temsilcilerinin açıklamalarını kendisine karşı yapılan bir muhalefet olarak değerlendirebilir ama kulüp başkanları ve taraftarların açıklamalarına asla duyarsız kalmamalı.

Zübeyde Hanım'ı anacaklar

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün biz Karşıyakalılara emaneti anneleri Zübeyde Hanımefendi'yi en iyi şekilde anmak, anlamak ve gelecek nesillere aktarmak için bu yıl 14 Ocak günü için Karşıyaka Birliği Dernekler Federasyonu ve Karşıyakalı sivil toplum örgütleri belediye ve kaymakamlığın programına ilaveten farkındalık oluşturacak bir program hazırladı.

İşte o program:

-Saat 10.00'da Zübeyde Hanım'ı kabri başında anma

-Saat 11.00'de Latife Hanım Anı Evi'nde Zübeyde Hanım'ın son nefesini verdiği yatağın başında anma.

-Saat 11:30 Anı Evi bahçesindeki kafede Yazar Metin Aydoğan ile Zübeyde Hanım söyleşisi.

-Ebru sanatçısı Hikmet Akçelik tarafından Çarşı Ses İş Hanı'nda hazırlanan Atatürk ve Zübeyde Hanım konulu Ebru resim sergisi gezilecek.

-Saat 19.00'da yatsı namazının ardından Mustafa Kemal Paşa Camii'nde İzmir'in en iyi mevlithanlarının katılımıyla Zübeyde Annemiz için mevlit ve dualar okunacak, lokma ikramı yapılacak.

Tebrikler Erhan Usta

Bayraklı Belediyesi işletmelerinden olan Mürdüm Kafe'nin müdavimleri Erhan Usta'nın birbirinden leziz yemeklerinin tadını öve öve bitiremiyor. Hem personelin, hem de müşterilerin gönlünde taht kuran Erhan(Çelik) Usta'nın bu başarısını Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ yılın elamanı seçerek ödüllendirdi.


Adrese teslim hikayeler

Sır saklamak

Yavuz Sultan Selim, birçok Osmanlı Padişahı gibi devletin selameti için sefer hazırlıklarını gizli tutarmış. Bir keresinde vezirlerinden biri ısrarla seferin yapılacağı ülkeyi sorunca, Yavuz ona:

- "Sen sır saklamasını bilir misin?" diye sormuş.

Vezir, Yavuz'dan cevap alacağı ümidiyle:

-"Evet hünkarım, bilirim" dediğinde, Sultan Yavuz cevabı yapıştırmış:

-Ben de bilirim.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA