• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu ilk değil YUNUS KARAKAYA

Bu ilk değil

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.01.2016, 00:00
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve beraberindeki CHP Milletvekillerinin, yayın politikasını beğenmedikleri gerekçesiyle TRT'ye düzenlediği baskın ve TRT Genel Müdürü Şenol Göka'nın makamında sarf ettikleri sözleri gerek sosyal medyadan, gerekse haber kanallarından izlemişsinizdir.

Aslında CHP'lilerin TRT'yi basma olayları ilk değil.

Şöyle gazete arşivlerine bakarsanız demokrasi havarisi kesilen sözde sosyal demokrat milletvekillerinin daha önce TRT gibi bir devlet kurumunu bastıklarını görebilirsiniz.

YIL 1991 OCAK AYI

Mesela 1991 yılında yine bir Ocak ayında SHP Milletvekilleri Ertuğrul Günay ve Cevdet Selvi, TRT'nin taraflı yayın yaptığını öne sürerek o zamanki Genel Müdür Kerim Aydın Erdem'in odasına baskın yapıyor.

Hatta Kerim Aydın Erdem'in Özel Kalem Müdürü Nevzat Balım'ı kollarından tutarak yerinden kaldırmaya çalıştıklarını biliyor musunuz?

SHP Milletvekillerinin arbede sırasında Nevzat Balım'ın yere düşmesiyle alay bile edip, "O manyağın tekidir" diye hakaret ettiğinden haberiniz var mı?

YIL 2009 YİNE OCAK AYI

Tuncay Güney'in TRT-0002 canlı yayınında Deniz Baykal'ı MİT ajanlığıyla suçlamasına CHP'liler tepkilerini 30 Milletvekili ile TRT Genel Müdürlüğü'ne baskın yaparak gösterdiler.

YIL 2015 ŞUBAT AYI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, taraflı yayın yaptığını öne sürdüğü TRT'ye tepkisini yine baskın yaparak gösterdi, beraberindeki milletvekilleri ve partililerle birlikte. TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu'nun, dış kapıda CHP heyetini karşılayıp içeri davet etmesine rağmen içeri girmeyip TRT binası önünde şov yapmayı tercih ettiler.

YIL 2016 OCAK AYI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök ve beraberinde milletvekillerinden oluşan bir heyet, TRT Türk'te yayınlanan bir programda CHP ve Atatürk'e hakaret edildiği iddialarıyla TRT Genel Müdürü Şenol Göka'nın makamına izinsiz olarak girdi.

Demek oluyor ki, CHP'de TRT'yi basmak bir gelenek haline gelmiş. Şimdi soruyorum ortada bir sorun varsa, o sorunun çözümü baskın yapmak mıdır?

Seçmenler sizleri Meclis'e "Kurtlar Vadisi" karakteri Polat Alemdar'a özenerek sağa sola baskın yapmanız için göndermedi.

Oysa sizlerin, soru önergesi verme hakkınız var bunu kullanabilirsiniz. Suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Tepkinizi Meclis kürsüsünden dile getirebilirsiniz.

Sizler vatandaşa böyle mi örnek olacaksınız?
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA