• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hamza Dağ’ı dinledik YUNUS KARAKAYA

Hamza Dağ’ı dinledik

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.11.2016, 00:00

AK Parti İzmir Milletvekili Dağ, İzmir'deki basın kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla kurulan İzmir Medya Platformu'nun konuğu oldu. TRT İzmir Bölge Müdürü Mevlüt Şahbaz'ın ev sahipliğinde yapılan toplantıda Hamza Dağ'a tüm soruları içtenlikle cevapladığı için teşekkür ederim. Dağ, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi silahla, tankla, tüfekle, uçakla ortaya çıkan terör örgütü üyelerinin Türkiye'yi işgal girişiminin birlik olan millet tarafından bertaraf edildiğini ifade etti.
Darbe girişimi sonrası 3 siyasi partinin bir araya gelerek ortak bir noktada buluştuğunu ve ortaya bir uzlaşma kültürü çıktığını hatırlatan Dağ, şöyle konuştu: "Biz bu uzlaşma sağlanırken hangi siyasi partinin temsilcisi saat kaçta, ne açıklama yaptı, darbe girişimini başarısız olduğunun görüldüğü sabah saatlerine doğru mu kınadı? Bunları sorgulamadan bir araya geldik.
Çünkü o gece darbeye karşı duran kahir ekseni AK Partili ve MHP'li vatandaşlarımız olmakla birlikte CHP'li ve diğer siyasi partilerden vatandaşlarımız da sokaklara çıkmıştı.
Ancak ne hikmetse son günlerde Yeni Kapı ruhundan uzaklaşarak gerginliği tırmandırıcı söylemlerde bulunulduğunu görüyoruz." Başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin de değerlendirmeler yapan Dağ, 2007'de cumhurbaşkanını meclisten seçmenin önünün tıkanmaya çalışıldığını, bunun referanduma gidilerek cumhurbaşkanını halkın seçmesi sonucunun ortaya çıkmasıyla aşıldığını ifade etti. Bu tabloda siyasi parti genel başkanı olmayanların cumhurbaşkanı olma şansını bulmasının zor olduğuna işaret eden Dağ, seçilmiş güçlü bir cumhurbaşkanı ve başbakanın olduğu bir ortamın çatışmaya her zaman açık olma gibi bir riskinin olduğunu, bu durumun düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.
Sistemlerin tarihsel süreçlerdeki ihtiyaçlardan doğduğunu belirten Hamza Dağ, "Tarihsel süreç bizi başkanlığa götürüyor. En temel gerekçesi de bu bölgede istikrar olmak zorunda. Biz istikrarlı olarak bu coğrafyada yer almak zorundayız" dedi.

MERDİVENLER VE DERS

Geçtiğimiz günlerde Buca 30 Ağustos İlköğretim Okulu Müdürü Ergun Dur'u ziyaret ettim.
Merdivenleri yavaş yavaş çıkarken bir takım derslerle ilgili sorular ve cevaplarını görünce çok meraklandım.
Tabii merakımı okul müdürü Ergun Dur giderdi.
Dur, "Fen bilgisi, matematik, Türkçe, sosyal bilgiler ve İngilizce derslerinden önemli cümle, formül ve işlemler öğretmenlerimiz tarafından belirlendi. Hergün öğrencilerin görmesi, subliminal bir öğretimi olumlu anlamda kazanmak için kullandık. Öğrencilerden aldığımız geri bildirim de bu yönde. Formülü ve cümleleri ilgili derslerde gördüklerinde öğretmenim ben bunu merdivende görmüştüm diyor. Sınavlarda genel olarak çıkan çatı konuları içeriyor. Türkçe, İngilizce gramer: matematik, fen bilgisi, formüller, sosyal bilgiler ve inkılap tarihi dersinde de tarih ve olaylar bu merdivenlerde yer alıyor" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA