• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Varsa pulun herkes kulun! YUNUS KARAKAYA

Varsa pulun herkes kulun!

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.06.2017, 00:00

Rahmetli babam derdi ki; "Oğul varsa pulun herkes kulun, yoksa pulun dardır yolun".
Baba ne demek istiyorsun anlamadım dediğimde söylediği sözün anlamını şu şekilde özetlemişti:
Oğlum unutma; Varlık, zenginlik, mal-mülk herkesi kendine çeker.
Bunları kim elinde tutuyorsa, insanlar onun etrafında pervane olur, herkes ona yaklaşır, hizmet eder, saygı gösterir, emrine koşar.
Ama yoksul olursan işte o zaman zordur işin. Yoksulun bir Allah'ı vardır.
Yoksulun yüzüne kimse bakmaz; ömürlerini sıkıntı, darlık ve yokluk içinde geçirirler. Hatta kimi zaman çektikleri bu sıkıntılar yüzünden bunalıp deli bile olabilirler.
Sözü daha fazla uzatmak istemiyorum.
Biliyorsunuz Göztepe, Antalya'daki karşılaşmada normal süresi 1-1 biten karşılaşmada penaltılarla Eskişehirspor'u yenerek yıllar sonra Süper Lig'e çıkma başarısını gösterdi.
Göztepe'nin Süper Lig'e çıktığını ilan etmesinin ardından yapılan açıklamalar ve sosyal medya paylaşımlarını görünce babamın işte o söz aklıma geldi: "Varsa pulun herkes kulun, yoksa pulun dardır yolun." Sarı-Kırmızılı kulüp amatör kümeye düştüğü dönemlerde sesi soluğu çıkmayanlar şimdi avazı çıktığı kadar "Göz-Göz" çekmeye başladı.
Göztepe'nin stat projesine engel olanlar, nedense kendilerine pay çıkarma derdine düştü.
Bu iyi gün dostlarının sözlerine ne Göztepeli yöneticiler, ne de taraflar inanır.

15 TEMMUZ İSTİKLAL ŞEHİTLERİ HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI

Söz futboldan açılmışken sizlere 15 Temmuz İstiklâl şehitleri Halı Saha Futbol Turnuvası'ndan da bahsetmek istiyorum.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Din Öğretimi Şube Müdürlüğü 15 Temmuz istiklal Şehitlerimizi anmak; ülkemizin bir daha darbe girişimlerine maruz kalmaması, gençlerimizin bilinçli olması, milli iradeye sahip çıkması, demokrasinin ülkemiz için vazgeçilmezliğini duygu olarak yaşamak için Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokulları arasında turnuva düzenledi.
2 Mayıs'ta başlayan turnuva, 26 Mayıs'ta yapılan final maçıyla sonra erdi. Turnuvaya 1210 öğrenci, 32 gönüllü beden eğitimi öğretmeni ve 80 okul katıldı. Final maçları sonunda kupa ve madalya töreni Altay Vizyon Halı Saha Tesislerinde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Vargel oğlu, Din Öğretimi Şube Müdürü Yusuf Yılmaz ve Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.
Final maçları sonunda imam hatip ortaokulları arasında birinciliği Buca İHO; ikinciliği Bozyaka Mevlana İHO; üçüncülüğü Menderes Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk İHO aldı. Anadolu İmam Hatip liseleri arasında ise birinciliği Ayrancılar Anadolu İmam Hatip Lisesi; ikinciliği Bergama Anadolu İmam Hatip Lisesi; üçüncülüğü ise Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi kazandı.

MİNİKLER ATAMIZA KOŞTU

Denizli Büyükşehir Belediyesi Hayme Hatun Anaokulu, 5. yaş grubu öğrencileri ve velileri Ankara'ya gezi düzenledi.
Anne ve babalarıyla birlikte geziye katılan minikler, Anıtkabir'i ziyaret etti. Minikler Anıtkabir'in ardından Meclis, 2. Meclis, MTA Müzesi'ni de gezdi. Öğrencilerin gezide gözlem yapma inceleme, merak duygularını giderme gibi fırsatlar bularak bilişsel gelişimle ilgili kavramları kazanmalarını istediklerini belirten Denizli Büyükşehir Belediyesi Hayme Hatun Anaokulu Müdürü İlkay Şahin Çağırıcı, "Ankara gezisini 'değerler eğitimi' kapsamında vatanseverlik ve demokrasi konularını daha iyi kavrayabilmek için 5 yaş öğrenci ve velilerimize yönelik düzenledik" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA