• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ne değişti? YUNUS KARAKAYA

Ne değişti?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.06.2017, 00:00

Biliyorsunuz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından "Adalet" yürüyüşü başlattı.
Bu yürüyüş bazı kesimlerden destek görürken, siyasiler, iş dünyası ve vatandaşların birçoğu tarafından tepki ile karşılandı.
Şimdi "adalet" için sokaklara dökülen sosyal demokrat arkadaşlar, mesela halkın oyuyla seçilerek TBMM'ye giren Merve Kavakçı'nın milletvekilliği düşürüldüğü zaman nerelerdeydi?
Refah Partisi çeşitli bahanelerle kapatılırken niçin sokaklara çıkıp "adalet "diye meydanlara inmediler?
Hatırlıyorsunuz değil mi o zamanlar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) olan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te bir şiir okudu diye hapse atılmıştı.
Hatta gazeteler "Siyasi hayatı bitti. Muhtar bile olamaz" diye manşetler atmıştı.
O zamanlar nerelerdeydiniz beyler?

BİR KARAR VERİN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir söylediği diğer söylediğine neden tutmuyor anlamadım.
Biliyorsunuz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı FETÖ davasından tutuklanmıştı. Ama daha sonra Damat Ömer Faruk Kavurmacı'yı mahkeme sağlık sorunları sebebiyle tahliye etmişti.
İşte o zaman CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Damatlar serbest bırakılıyor.
Parası olan, dayısı olan serbest bırakılıyor. Gariban olan, içeride kalıyor. Onlar, niye serbest bırakılmıyor? Çünkü kayınpederleri, kayınpeder değil. Dayıları, paraları yok.
Parası olanın, kayınpederi olanın serbest bırakıldığı bir ortamda, adaleti sağlayamazsınız" demişti.
Ancak FETÖ/PDY'nin işadamları yapılanması TUSKON'a yönelik düzenlenen operasyonda tutuklanan ve ardından tartışmalı bir şekilde serbest bırakılan işadamı Ömer Faruk Kavurmacı hakkında yeniden tutuklama kararı çıktı Ama CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce yaptığı açıklamanın tam zıddı bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Bu kararı doğru bulmadığımı ifade etmek isterim. Yargıda çifte standart olmamalı. Asıl olan tutuksuz yargılamadır" dedi.
Acaba CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, yürüyüş sırasında fazla mı güneşin altında kaldı?

İŞÇİLER DE ADALET İSTİYOR

"Adalet" için yollara düşen CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu İzmir Büyükşehir Belediyesi işçilerinin durumundan haberi var mı?
Eğer haberi yoksa yanındaki İzmirli Belediye Başkanlarına bir soruversin.
İzmir Büyükşehir Belediyesinde ilave tediye hakkını isteyen işçilerden 58'inin "performans değerlendirme sistemi" bahanesiyle işten çıkarıldığını, Aziz Kocaoğlu'nun adalet anlayışını birileri Kemal Bey'in kulağına fısıldayıversin.
Çıkarılan işçilerin birçoğu haklarını adalet makamında aramış ve kazanmış tekrar işe dönen kardeşlerimiz olduğunun özellikle altını çizmek isterim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA