• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Farkı fark edin YUNUS KARAKAYA

Farkı fark edin

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.10.2017, 00:00

Size şimdi iki siyasi partiden ziyaret örneği vereceğim. Bu iki örnekten yola çıkarak siyasi partiler arasındaki farkı fark edin lütfen. Ondan sonra CHP'liler partilerinin neden halktan uzaklaştığını daha net olarak anlayacaklardır sanırım.
Size şimdi iki siyasi partiden ziyaret örneği vereceğim.
Bu iki örnekten yola çıkarak siyasi partiler arasındaki farkı fark edin lütfen. Ondan sonra CHP'liler partilerinin neden halktan uzaklaştığını daha net olarak anlayacaklardır sanırım.

ARALARINDA"DAĞ" GİBİ FARK VAR

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve CHP'nin Doğa ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok İzmir'in Aliağa ilçesine bir ziyaret gerçekleştirdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Aliağa'da bir şehit ailesine ziyarette bulunurken, CHP'nin Doğa ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, bir kişinin tekmeli saldırısına uğrayan 'Mia' isimli köpeği ziyaret etmeyi tercih etti.
Dağ, AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ve beraberindeki partililerle birlikte, geçen yıl Ekim ayında Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik'in ailesini ziyaret etti. Ziyarette, şehidin babası Recep Çevik ve annesi Gülperi Çevik ile görüşen Hamza Dağ, hac vazifesini yerine getiren Çevik çiftine hayırlı olsun dileklerini ileterek ellerini öptü.
'Mia' isimli köpeği ziyaret eden Altıok ise, "Ben hem bir hayvansever hem de hayvan hakları için çalışan bir siyasetçi olarak, Mia'dan kendi adıma özür diledim" dedi.
Şimdi ne demek istediğimi anladınız mı?
Zeynep Hanım'ın hayvan sevgisine, köpeği ziyaret etmesine sözümüz yok ama şehit ailesinin o köpek kadar da değeri yok mu?
Köpekten özür dileyen Zeynep Hanım, şehit ailesini ziyaret edip onların dertlerine ortak olamaz mıydı?
Hoş gerçi CHP her geçen gün bölücü terör örgütünün siyasi temsilcisi HDP'ye yanaşıyor.
Belki bundan dolayı Zeynep Hanım HDP'li dostlarından tepki gelmesinden korktuğu için şehit ailesini ziyaret etmekten çekinmiştir.
HDP'nin İzmir'deki sözde Vicdan ve Adalet Nöbeti'ni ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok'un neden şehit ailelerini ziyaret etmediğini anlamanız için yeterlidir sanırım.

Tarihi çarşıya Çin işi giremeyecek

Denizli'de Kaleiçi Güzelleştirme Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Soner Yıldız, 830 yıllık geçmişe sahip tarihi Kaleiçi Çarşısı'nda Çin işi ürünlerin satışının yapılmayacağını söyledi.
Dokumasıyla ünlü Buldan ilçesi çarşısında da Çin işi ürünlerin satılmadığını hatırlatan Başkan Yıldız, "Tarihi, kültürü, dokuması, tekstil ürünleriyle ünlü ilimizde herkesin yerli malı kullanmasını istiyoruz. Özellikle ev tekstili ürünlerde çarşımızda kentimizin kültürünü yansıtan, ömrünü dokuma tezgahlarında geçirmiş ustalarının kara tezgahlarında, yarı otomatik makinelerde dokuduğu tekstil ürünlerinin satılmasını istiyoruz" dedi. Başkan Yıldız, "Tarihi çarşımıza özellikle diğer illerden bavul ticareti için gelenler oluyor. Bu insanlarımıza kentimizin ev işi tekstil ürünlerini, dokumalarını, ev tekstil ürünlerini ve bizi anlatan işlemeleri sunmamız gerekiyor.
Bunun içinde Kaleiçi Çarşısı en uygun mekan. Yüzde yüz yerli el işi tekstil ürünlerinin ve ev tekstil ürünlerin satılacağı mağazalar çarşımızdaki hareketliliği bir kat daha arttıracaktır. Tarihi çarşıya yatırım yapanın pişman olmayacağını düşünüyorum.
Burası bize dedelerimizden kaldı, gelecek kuşaklara da biz aktaracağız. Çarşımızın hareketli olması, canlılığını koruması hepimiz için çok önemli. Kent kimliğinde önemli bir yeri olan çarşımızın yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olması için el birliğiyle çalışmalıyız" şeklinde konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA